Evo koliko vremena treba tačno da prođe da bi organizam osetio promenu izbacivanja šećera iz ishrane

Odluku nije lako doneti, ali dobre vesti su da su rezultati skoro momentalni

Promena u načinu ishrane i izbacivanje šećera ubrzava metabolizam posle manje od dve nedelje, pokazalo je najnovije istraživanje koje je objavljeno u časopisu Američkog osteopatskog udruženja.

Pogledajte šta se sve neverovatno dešava telu ako ne jedete šećer mesec dana, godinu dana i 5 godina

Ako jedete više od ove količine šećera, bukvalno možete da "poludite"

30 dana nije jela ŠEĆER i desile su joj se 2 NEVEROVATNE stvari

Istraživači su razmotrili nekoliko studija o smanjenju unosa šećera i otkrili da je potrebno samo devet dana kako biste se skroz odvikli od ove nezdrave namirnice.

"Fruktoza ne obezbeđuje nutritivnu vrednost. Vaše telo je pretvara u mast, ali ne prepoznaje da si jeo, zato je glad uvek prisutna. Jedna promena u ishrani  i promene u metabolizmu biće vidljve za manje od dve nedelje", rekao je pedijatar Tajri Vinters, jedan od istraživača koji je analizirao dobijene podatke.

Regulisana kilaža, zdravija koža, bolji probavni sistem, više energije, samo su neki od pogodnosti, koje ćete osetiti i početeti da primećeujete na svom telu. To će vam dati podstrek da nastavite dalje.

Regulisaćete kilažu

Ako se odlučite da izbacite šećere iz organizma, vaše telo će vam biti zahvalno i dugoročno ćete osetiti pozitivne promene. U početku ćete osećati veliku želju za slatkišima, ali kada se vaš organizam očisti od šećera prestaćete da osećate gčad i vaša težina će se stabilizovati.

Imaćete više energije

Sav šećer koji unesemo blokira sposobnost našeg tela da održava energiju na maksimalnom nivou. Zbog toga u trenucima umora nemojte posezati za čokoladama ili pićima s puno kofeina i šećera. Na ovaj način izbegavate velike oscilacije šećera u krvi, i smanjujete osećaj umora koji se povećava zajedno sa povišenim šećerom u krvi.

Zdravija koža

Svima je dobro poznato da šećer pogoršava akne a često ih i uzrokuje. Ukoliko imate problem sa aknama, a saveti kozmetičara ne pomažu, razmislite da izbacite šećer iz ishrane. Svi koji su poslušali savet osećali su se zdravije, a koža im je bila čistija i sjajnija.

Probava

Naš probavni sistem  najviše voli hranu s puno vlakana i minimumom teških namirnica u koje spada i šećer. Drastično smanjivanje konzumiranog šećera učiniti veliku razliku u funkcionisanju probave. Želudac i creva lakše će variti sve što pojedete i češće ćete imati stolicu.

(Telegraf.rs)