UVREDA ZA PRAVE ITALIJANE: Ako stavljate pastu u ovo jelo - pravite veliku grešku koja može da vas skupo košta

Dodavanje paste ovom jelu vam izgleda kao dobra ideja, ali razmislićete ponovo kada vidite šta su posledice

Kada spremate pastu, birate sastojke koji su najzdraviji i koji neće doprineti vašem gojenju. Ali savetuje se dodatan oprez kod upotrebe određenih dodataka.

Sledeći put kada budete kuvali pastu, obavezno sipajte so - ne da bi bila slana, već zbog mnogo važnijeg razloga

Konzumiranje testa za obrok dovodi do podizanja nivoa šećera u krvi, a dresing za salatu često je prepun kalorija. Tako umesto da napravite zdrav obrok, vi na kalorije iz testa dodajete još i kalorije iz dresinga.

Dodavanje zeleniša i povrća u pastu može da bude dobro jer tako smanjujete količinu testa koju pojedete i umesto da se predete testom vi unosite zdrave namirnice, piše Popsugar. Kada dodajete pastu u salatu pravite grešku jer tako povećavate zapreminu salate i smanjujete količinu povrća koje pojedete.

Ukoliko želite da dodate neke žitarice u salatu, onda birajte cela zrna žitarica koja su bogata vlaknima i vitaminom B koji vas drže sitim i daju vam energiju.

Kako biste jeli pastu kao pravi Italijani, morate da znate da se ona ne meša sa salatom niti se jede zajedno sa njom. Pasta se služi kao glavno jelo i to samo pasta. Pojedite prvo pastu pa tek onda pređite na salatu.

Jedino povrće koje se preporučuje za pastu je paradajz, crni i beli luk i paprika. Zeleniš poput peršuna i rukole možete da koristite u spremanju sosa za pastu ili kao ukras za serviranje. Izbegavajte kombinaciju zelene salate i paste, kao i dodavanje pečuraka, šargarepe i slično. U moru recepata i gotovih jela od paste na koje nailazimo koristi se ovo povrće, ali ukoliko želite da smršate ili održite svoju figuru, jedite iz dva tanjira: iz jednog pastu, a iz drugog salatu.

(Telegraf.rs)