Napravite lek od dva sastojka star 5.000 godina koji jača imunitet i jedan je od najboljih antibiotika

O lekovitim svojstvima belog luka priča se već nekoliko hiljada godina

U pitanju je jedna od najzdravijih nanirnica na svetu koja se u narodnoj medicini koristi već više od 5000 godina, a najstariji recept za njegovu upotrebu u lečenju različitih zdravstvenih tegoba dolazi nam sa Tibeta.

Opasna bolest devojke šalje u menopauzu ranije i "ubija" im jajnike, a što je najgore - nasledna je

Beli luk je godinama upotrebljavan za snižavanje holesterola, jačanje imuniteta i ubrzavanje metabolizma. Odličan je za regulaciju krvnog pritiska, kao i protiv astme i plućnih bolesti, a neretko se koristi i za lečenje upale sinusa. Dokazano je da pomaže kod sezonskih alergija, gastritisa i jedan je od najboljih antibiotika.

Kako biste napravili lekovitu tinkturu od belog luka sve što vam treba je 350 grama domaćeg luka i 2dl medicinskog alkohola. Luk očistite i isecite na komadiće i prokuvajte. Stavite ga u staklenu flašu sa poklopcem, prelijte ga alkoholom i stavite u frižider.

Svakog dana je promućkajte bar jednom, ali je držite zatvorenu 10 dana. Nakon toga procedite tečnost, vratite je nazad u staklenu flašu i ostavite u frižideru.

Ovu tečnost morate da koristite jako oprezno i u propisanim količinama tako što ćete par kapi sipati u čašu vode i uzimati je 15 minuta pre doručka ručka i večere. Morate poštovati sledeći raspored konzumiranja ovog napitka:

1. dan: 1 kap pre doručka, 2 pre ručka i 3 pre večere;

2. dan: 4 kapi pre doručka, 5 pre ručka i 6 pre večere;

3. dan: 7 kapi pre doručka, 8 pre ručka i 9 pre večere;

4. dan: 10 kapi pre doručka; 11 pre ručka i 12 pre večere;

5. dan: 13 kapi pre doručka, 14 pre ručka i 15 pre večere;

6. dan: 15 kapi pre doručka, 14 pre ručka i 13 pre večere;

7. dan: 12 kapi pre doručka, 11 pre ručka i 10 pre večere;

8. dan: 9 kapi pre doručka, 8 pre ručka i 7 pre večere;

9. dan: 6 kapi pre doručka, 5 pre ručka i 4 pre večere;

10. dan: 3 kapi pre doručka, 2 pre ručka i 1 pre večere.

(Telegraf.rs)