Ovo je pravi način na koji se jede kivi - jer je tako mnogo zdraviji i sprečava pojavu raka

Kivi je voće koje je mnogima omiljeno, a izuzetno je bogato vitamina i odlično za zdravlje

Stvar je u tome što kod kivija pravmo istu grešku ako i kod jabuka - ne jedemo koru koja je najzdravija već je bacamo.

Celog života pogrešno jedete jabuke, a pravi način olakšava lakše gubljenje kilograma i štiti od raka

Izgleda da trebamo da radimo baš suprotno i da jedemo kivi kao i jabuku sa korom. Stručnjaci ističu da je potpuno bezbedno jesti koru kivija, ukoliko pre jela ovo voće dobro operemo.

Kora kivija ima mnogo hranljivih materija, a ukoliko pojedemo ceo kivi sa korom unećemo 50 odsto više vlakana. Kora nam obezbeđuje i dovoljnu količinu folata koji je veoma važan hranljivi sastojak koji sprečava neke defekte pre rođenja i smanjuje rizik od nekoliko vrsta kancera i bolesti srca. Sadrži antioksidante i vitamin E, odličan je u borbi protiv upala u organizmu, održava naše zdravlje i poboljšava kvalitet kože.

Jedite ceo kivi kao jabuku jer tako je najzdraviji, a kora ima plišanu strukturu i blagi zemljani ukus. Ukoliko želite da kora ima manje intenzivan ukus, potražite kivi koji je više zlatne boje. Ove sorte imaju nežniju i tanju koru pa su mnogo prijatniji za jelo pa nećete imati utisak da žvaćete dlakavu kuglicu.

Možete da ubacite ceo kivi u vaš jutarnji smuti i tako izbegnete jedenje kore. Smutiji su odlični za balans ukusa, a ukoliko mu dodate šolju bademovog mleka, pola šoljice grčkog jogurta, urmu i malu oljuštenu bananu, dobićete kremasti smuti pun minerala i vitamina.

Ceo kivi možete da isečete na kockice, stavite ga u marinadu za salatu i onda ga dodate ostalim sastojcima za salatu. Tako ćete dobiti blaži ukus, a ukoliko komadiće iseckate na sitne kockice imaćete manje zalogaje koje trebate da sažvaćete.

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)