Za 9 meseci smršao je 76 kilograma: "Zbog debljine nisam mogao da se igram sa svojim sinom"

Prošle godine, tokom karantina, Tim je odlučio da smrša jer je tada imao najviše vremena da se posveti sebi

Tim Keršou (29) iz Engleske težio je 168 kilograma. U martu prošle godine je zbog porodice odlučio da smrša. Za period od 9 meseci izgubio je čak 76 kilogama, zahvaljujuči zdravoj ishrani i vežbanju na sobnom biciklu.

Svako veče kada bi došao sa posla, Tom se osećao prilično iscrpljeno, a pravi razlog bila je njegova prekomerna težina. Prošle godine, tokom karantina, odlučio je da smrša jer je tada imao najviše vremena da se posveti sebi.

- Radim u restoranu brze hrane i tokom prvog lokdauna, kada je sve bilo zatvoreno, doneo sam tu odluku. Jednog dana šetao sam sa svojom porodicom, došli smo do stepenica, a ja sam rekao supruzi da želim da se popnem trčeći, tako je sve počelo - priseća se Tim.

Najviše je želeo da izgubi kilograme zbog svog sina Abela i supruge Rebeke, koja je u to vreme nosila njihovo drugo dete.

- Porodica me je najviše podstakla. Moja supruga je tada bila trudna, a ja sam želeo da lepo izgledam na fotografijama kada se dete rodi - doda je Tim.

Zbog kilaže nije mogao da se igra sa sinom, uvek je bio umoran. Njegova supruga u početku je mislila da je sve to luckasto, ali je kasnije shvatila koliko je predan i da postiže rezultate. Gubitak kilograma Tim pripusuje zdravoj ishrani i vežbanju na sobnom biciklu.

- Prvih mesec dana sam izgubio oko 12 kilograma, ali onda sam počeo da gubim oko 3 kilograma na svake dve nedelje. Bilo je jako teško i dramatično - rekao je i dodao kako ga njegov otac, koji ga zbog pandemije nije video duže vreme, nije prepoznao.

Tim sada živi zdrav način života i vozi biciklistički maraton kako bi prikupio novac za dobrotvornu organizaciju koja pruža smeštaj porodicama dok su njihova bolesna deca u bolnici.

Takođe veruje da njegova priča može da nadahne i druge koji žele da promene svoj život i da prekomerna telesna težina nije "doživotna kazna", piše Daily Mail.

Video: Čvarkov Đorđe iz stvarnog života: Ples ovog lika je najčudnija stvar ovog leta

(Telegraf.rs)