≫ 

Ford savetuje: Dezinfikujte najprljavija mesta u autu i smanjićete šanse za prenošenje korone

Kompanija Ford je vozačima širom sveta pokazala koje delove automobila bi morali da dezinfikuju, pre nego što sednu za volan

  • 1
Ford Focus EcoBoost ST Foto: Aleksandar Savin/TopSpeed

Da bi maksimalno uticala na smanjenje širenja korona virusa, kada je vožnja automobila u pitnaju, kompanija Ford je sprovela istraživanje da bi vozačima predočila koji su najprljaviji delovi enterijera i eksterijera svakog automobila.

Kao što se to i moglo očekivati, svi oni elementi koji se četo dodiruju rukama istovremeno su i oni označeni kao najprljaviji, odnosno kao oni na kojima postoji najveća šansa da se elementi korona virusa eventualno zadrže.

Zbog toga se vozačima preporučuju da te delove češće brišu i dezinfikuju alkoholom kako ubili bakterije koje se na njima možda nalaze.

Kada je enterijer automobila u pitanju, kao najprljaviji su označeni: volan, kvake, centralna konzola i tasteri na njoj, zatim menjač, ručna kočnica, pojasevi, držači za ruke i komande i izduvne rešetke klima uređaja.

"Najkritičniji" delovi eksterijera su: kvake vrata, brava/dugme za otvaranje gepeka i ručica za podizanje haube.

Zbog toga doktori savetuju da se pre pokretanja automobila svi pomenuti delovi dezinfikuju, kako bi se maksimalno smanjio rizik od prenošenja korona virusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA