≫ 

Savladajte bočno parkiranje u 7 jednostavnih koraka: Rešavamo jedan od najčešćih problema vozača!

Savladavanje bočnog parkranja svakako zahteva neko vreme, ali vam ova pravila u tome mogu pomoći

  • 2
Fiat 500 Foto: Pixabay

Jedan od najčešćih problema vozača početnika, ali i onih iskusnijih, je bočno parkiranje. Ono često predstavlja razlog frustracija za volanom, ali i razlog zbog koga su vlasnici vozačkih dozvola spremni da ponovo plaćaju časove vožnje.

Koliko ovo pitanje može da bude ozbiljno govori primer britanskog matematičara Sajmona Blekburna, koji je "geometriji savršenog parkiranja", pre desetak godina, posvetio naučni rad.

Savladavanje bočnog parkranja svakako zahteva neko vreme, ali postoji nekoliko pravila koji tome mogu da pomognu. Kako njihova primena tih 7 izgleda u praksi, pogledajte u galeriji ispod:

Nakon što ste pronašli dovoljno veliko parking mesto (što je, samo po sebi - posebna priča), potrebno je da prednje točkove svog automobila poravnjate sa zadnjim točkovima vozila ispred vašeg.

Zatim okrenite volan u onu stranu sa koje se, u odnosu na vaš automobil, nalazi parking mesto. Krenite polako unazad dok zadnji točak ne dođe do zamišljene linije (crvena linija na slajdu 4).

Paralelno, bočno parkiranje Foto: Shutterstock

Zatim okrenite točkove ka ulici i uparkirajte prednji kraj vozila. Na kraju poravnajte vaš auto sa vozilima ispred i iza vašeg, trudeći se da im ostavite dovoljno prostora da mogu da se isparkiraju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budan

    26. mart 2021 | 14:54

    Ovo je priča koju obično pričaju ali nije baš 100% ispravna. Da li treba poravnati prednje točkove svojih kola sa zadnjim onih ispred zavisi od toga gde su ti isti točkovi postavljeni u odnosu na karoseriju - npr da li su zadnji točkovi skoro skroz pozadi (recimo Smart) ili iza njih ima još "ohoho" vozila (posebno kamiončići, karavani i slično). I za ostale korake ima sličnih komentara.

  • FB

    27. mart 2021 | 00:38

    U praksi se najbolje pokazalo poravnavanje zadnjih branika , poravnavanje tockova je jako diskutabilno zbog vozila koja imaju dugacku karoserijuniza zadnjij tockova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA