Poznat je kao "japanski BMW", a da li zaista može da mu parira?

Dizel motor od 2,2 litra, snage 177 "konja" i pogon na zadnje točkove, u startu obećavaju zanimljivu i dinamičnu vožnju...

  • 14
Lexus IS220d Printscreen: YouTube/Polovni automobili

Lexus je relativno mlad brend među proizvođačima automobila, ali je dobro poznat širom sveta kao japansko viđenje luksuza na četiri točka. "Porodično stablo" mu garantuje pouzdanost i preciznost izrade, ali kakve su mu vozne osobine?

Odgovor na to pitanje potražila je ekipa sajta Polovni automobili, kojoj se na testu našao jedan polovni Lexus IS220d, opremljen dizel motorom od 2,2 litra, snage 177 "konja", sa pogonom na zadnje točkove, koji u startu obećava zanimljivu i dinamičnu vožnju.

Kao ljubitelj BMW Serije 3, vlasnik ovog automobila se pre nekoliko godina odlučio na izlet u "egzotiku" i nije se pokajao. Sada ponosno tvrdi da je IS najbolji automobil koji je do sada vozio... A kako se auto pokazao na testu pogledajte u videu iznad.

(Telegraf.rs/Polovniautomobili.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    1. jun 2021 | 17:05

    Lexus kao marka postoji preko 30 godina tako da itekako znaju šta rade. Formirani su od strane Toyote da bi se plasirala luksuzna kola na američko tržište koja ne nose Toyotin brend. Samo ime znaci Luxury Export to the United States. Vrhunska vozila u svakom slučaju.

  • Sibin

    1. jun 2021 | 20:44

    U zadnje vreme Bmw je obicna kanta!!!

  • Boki

    2. jun 2021 | 08:20

    Nema voznu dinamiku BMW-a, mada to običnim vozačima ne predstavlja neki problem. Nije bio najbrži, ali od samog starta je bio najpouzdaniji premijum brend, imao je rekodrnu aerodinamiku i rekodno kratak put kočenja. Veliki je minus Lexusa što se izbacio iz ponude dizel motor, to ga je desetkovalo sa evropskog tržišta. Vreme je pokazalo, hibird nije alternativa dizelu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA