Alfa Romeo otkazuje planove za proizvodnju dva veoma uzbudljiva modela

Na svu sreću, kompanija ipak sprema neke modele za entuzijaste

  • 0
Alfa Romeo Giulia Foto: Alfa Romeo

Ova vest stiže direktno „sa vrha“, od Majka Menlija, direktora FCA korporacije, koji je ovih dana investitorima predočio novi, redefinisani plan strategije Alfa Romeo brenda za naredne tri godine, u kojem se više ne nalaze GTV i 8C, a koji su bili u petogodišnjem planu, predstavljenom 2018. godine.

GTV coupe je trebalo da bude baziran na modelu Giulia, samo što bi imao hibridni pogon sa više od 440kW, kao i pogon na svim točkovima.

Sa druge strane, 8C je bio zamišljen sa šasijom od ugljeničnih vlakana i dva sedišta uz twin-turbo benzinski motor smešten u sredini.

Ceo sistem trebalo je da proizvodi 515kW, što bi ovom modelu omogućilo da se od 0 do 100 katapultira za manje od 3 sekunde.

Ipak, kompanija nije odlučila da se upotpunosti reši modela za entuzijaste.

Alfa Romeo 4C Foto: Alfa Romeo

Na „spisku“ su restilizacije dva „udarna“ modela Alfe trenutno - Giulia i Stelvio, koje se očekuju 2021. godine, kao i dva kompaktna SUV-a/krosovera koji se za sada vode kao B-UV i C-UV, od kojih će ovaj drugi biti model Tonale.

Za sada nije poznato da li se Alfa Romeo u potpunosti „odrekao“ pomenutih sportista ili je ovo samo privremeno, kao posledica nedavne najave spajanja FCA i PSA grupacija.

(Telegraf.rs/TopSpeed.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA