≫ 

Široko, nema šta: Cadillac Escalade dobija ekran sa dijagonalom od jednog metra

U pitanju je veliki zakrivljeni OLED ekran koji će imati funkciju komandne table i multimedijalnog sistema

  • 0
Cadillac Escalade, Kadilak Foto: Cadillac

Cadillac se sprema da "prodrma" automobilski svet do sada neviđenom inovacijom.

Poznati veliki terenac Escalade, model za 2021. godinu, kupcima će ponuditi ogorman ekran od čak 38 inča, koji će se prostirati preko cele prednje table i gornjeg dela centralne konzole, odnosno - bukvalno "od vrata do vrata".

To je ekran sa dijagonalom veličine skoro punih 97 centimetara, što je čak i za standarde današnjih televizora poprilična veličina.

Cadillac Escalade Ekran Printscreen: YouTube/Carscoops

U pitanju je veliki zakrivljeni OLED ekran koji će imati funkciju komandne table i multimedijalnog (infotainment) sistema, što novi Escalade čini prvim automobilom ikada u koji je takav sistem ugrađen.

S obzirom na ogromu 38-inčnu dijagonalu, zakrivljeni ekran je jedino rešenje koje vozaču i putnicima omogućava dobru preglednost.

Iz Cadillac-a poručuju da će ekran imati "dvostruko veću gustinu piksela od 4K televizora" i dodaju da je u pitanju tehnologija koja omogućava "pojačani prikaz slike, savršene tonove crne i najveći dijapazon boja dostupan do sada dostupan u automobilskoj industriji".

Video: Neobična vozila za one sa istančanim ukusom i dubokim džepom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA