≫ 

Predstavljen novi "kineski" Tesla Model Y, Mask "đuskao" u njegovu čast

Mnoge ključne softvere u fabrici razvili su kineski inženjeri, a proces proizvodnje i njegova efikasnost dostigli su veoma visok nivo

  • 0
Tesla automobili, sangaj Foto: Tanjug/AP

Povodom prve godine od izgradnje fabrike električnih automobila u Šangaju, kompanija Tesla je saopštila da pokreće proizvodnju Modela Y, koga su razvili kineski inženjeri.

Tesla, istovremeno, počinje sa isporukama svoja tri modela koja su proizvedena u Kini. Automobili na kinesko tržište stižu samo 357 dana od početka izgradnje fabrike.

Tesla automobili, sangaj Foto: Tanjug/AP

Mnoge ključne softvere u fabrici razvili su kineski inženjeri, a proces proizvodnje i njegova efikasnost dostigli su veoma visok nivo, ističe Kineski međunarodni radio.

Generalni direktor kompanije Elon Musk nedavno je ocenio da je brzina razvoja Šangaja neverovatna. On je na predstavljanju električnog krosovera Model Y, predstavio i prve automobile svoje kompanije izrađene izvan SAD.

Tesla automobili, sangaj Foto: Tanjug/AP

Inače, Mask je na pomociji bio veoma raspoložen pa je zaplesao na pozornici, da bi zatim skinuo jaknu i bacio je kako otkrio majicu sa znakom fabrike.

Kineski i svetski mediji navode da ulaganja kompanije Tesla u Kinu šalju poruku poverenja u zemlju i u njene tehnološke prednosti, u svetlu rasta protekcionizma i zatvaranja SAD za poslovanje sa kineskim kompanijama, što je na svojim proizvodima najbolje osetio tehnološki gigant Huawei.

Tesla automobili, sangaj Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA