≫ 

Najsnažniji dizelaš do sada: Stiže novi Golf GTD

Nepuna tri meseca od kako je zvanično predstavio osmu generaciju modela Golf, Volkswagen za Salon automobila u Ženevi najavljuje njegovu GTD verziju

  • 1
Golf GTD Foto: Volkswagen

Iako smo, nekako logično, očekivali da se na tržištu, nakon "običnog" Golfa, prvo pojavi hot hatch verzija GTI, pa zatim ostale varijante, uključujući i plug-in hibrid GTE, Volkswagen se odlučio da prvo predstavi "sportski" dizel u GTD izdanju.

Zakazan za premijerni nastup u Ženevi, novi Golf GTD pokretaće najsnažniji 2.0 TDI do sada, prema rečima VW-ovih inženjera, koji će imati dve turbine, mild-hybrid tehnologiju, a istovremeno ispunjavati najnovije ekološke norme.

Aktuelni Golf GTD raspolagao je sa nešto preko 180 konjskih snaga, dok će novi GTD, prema jednom od slajdova sa prezentacije dilerima, koji je "procureo" na Internet, imati 200 "konja", a čak i tako, biće najslabiji u ponudi "specijalnih" Golf verzija.

Naime, GTI bi trebalo da raspolaže sa 245 "konja", baš kao i GTE verzija, GTI TCR će imati impresivnih 300 konjskih snaga, dok će Golf R u novoj generaciji, navodno, raspolagati sa čak 333 konjske snage.

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kef

    15. februar 2020 | 23:29

    Lancia delta (novija 2007,8 itd..) ima pre golfa i svakog dizela (sem saaba jer je sab prvi napravio tvin turbo) ima 2 turbine i 190ks iz 1990kubika..naravno jtd motor..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA