≫ 

3.500 automobila "zbog korone" izgorelo na parkingu

Nekoliko automobila je, neposredno pre pojave požara bilo voženo i upravo parkirano, pa su njihovi motori i auspusi još uvek bili vrući

  • 1
Požar Automobili Florida Prinscreen: YouTube/CBS Miami

Stravičan požar koji je izbio na parkingu Međunarodnog aerodroma jugozapad na Floridi, zahvatio je površinu od 15 hektara, na kojoj je bilo parkirano nekoliko hiljada automobila, uglavnom vlasništvo rentakar kompanija.

Procenjuje se da je u plamenu stradalo, odnosno unišeno i oštećeno, najmanje 3.500 hiljade vozila. Iako je zvanična istraga još u toku, brojni svedoci događaja već su izneli pretpostavku mogućeg uzroka požara.

Nekoliko automobila je, neposredno pre pojave požara, koji se dogodio proteklog vikenda, bilo voženo i upravo parkirano, pa su njihovi motori i auspusi još uvek bili vrući.

Visoka temperatura i blizina zapaljivih materijala nikako nije dobra kombinacija, pa se pretpostavlja da bi to moglo da bude uzrok, kao i eventualno curenje ulja ili goriva iz nekog od automobila.

Pored glavnog i još uvek nepotvrđenog, razlog požara posredno je i korona virus, piše Auto 123. Naime, kako je najveći broj aerodroma širom sveta van funkcije proteklih nedelja i automobli, koji se trenutno ne iznajmljuju, moraju da budu negde parkirani. U suprotnom se verovatno ne bi našli tako zbijeni i u tolikom broju na jednom mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    8. april 2020 | 15:52

    kao slucajno se zapalilo.mozda je i namerno automobile niko ne iznajmljuje znaci zarada na njima je 0.bolje ovako sada ce osiguranje da isplati stetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA