Nije verovao da će auto svojih snova pronaći za samo 10 dana, ali se na kraju ipak razočarao...

Ovaj Ferrari F40 je nekim čudom preživeo spaljivanje kolekcije od oko 1.000 luksuznih, supersportskih i retkih automobila

  • 4
Ferrari F40 Udaj Husein Printscreen: Twitter/@thedrive

Priču o izgubljenom Ferrariju F40 koji je pripadao sinu Sadama Huseina nedavno je započeo britanski jutjuber Skot, veliki zaljubljenik u automobile legendarne italijanske marke i autor YouTube kanala Ratarossa.

I sam vlasnik nekoliko Ferrarija, još od detinjstva je maštao o legendarnom modelu F40, a kako prethodno nije uspeo da pazari jednog od njih, sebi je pre desetak dana zadao izazov da pronađe baš F40 koga je posedovao Udaj Husen.

F40 koji je nekim čudom preživeo spaljivanje kolekcije od oko 1.000 luksuznih, supersportskih i retkih automobila, koja je uništena 2003, u vreme američke invazije na Irak, kako je se niko ne bi dočepao.

Britanski jutjuber sasvim sigurno ni sam nije verovao da će Ferrari biti pronađen za samo 10 dana. U tome su mu pomogli drugi "auto-tjuberi", koji su informaciju o njegovoj potrazi preneli na svojim kanalima.

Zahvaljući momcima iz Gas Monkey Garage saznao je da se automobil i dalje nalazi u Iraku, u gradu Erbilu u iračkom Kurdistanu. Više ne izgleda prašnjavo i propalo, ali i dalje nije najboljem stanju, na šta ukazuje njegov zvuk motora, iako njegvo kilometer-sat pokazuje samo 3.700 pređeniih kilometara.

Njegov trenutni vlasnik prodaje Ferrari F40 Udaja Huseina po ceni od 1.150.000 dolara, čime se Skotova potraga za autmobilom njegovih snova završila, budući da i sam priznaje da je ta cena iznad njegovih mogućnosti. Bez obzira na to, Skot nastavlja potragu za legendarnim Ferrarijem čije je postere, kao klinac kačio u svojoj sobi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    4. maj 2020 | 09:49

    Инвазија и агресија на Ирак ! ?

  • Viktor

    4. maj 2020 | 14:43

    Nije niko zapalio te automobile sigurno. Podelili su to ameri kolekcionari medju sobom...

  • Vujke

    4. maj 2020 | 14:47

    Pa sta si mislio decko da kupis obaj ferari za 10000 dolara,ti si lud

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA