≫ 

Još jedna raskrsnica - situacija od koje "boli glava": Ko prvi prolazi?

Pogledajte saobraćajnu situaciju na slici, pa pokušajte da za manje od minut date odgovor...

  • 44
Raskrsnica, Autobus, kamion, auto, semafori, znakovi za prvenstvo prolaza Ilustracija: Nikola Jovanović

Na semaforu, koji reguliše saobraćaj na raskrsnici, upaljeno je zeleno svetlo za vozila koja se kreću ulicom sa pravom prvenstva prolaza.

Sa gornje strane raskrsnice dolaze zeleni automobil i autobus koji produžvaju pravo kroz raskrsnicu, dok sa donje strane u raskrsnicu ulaze crveni automobil i kombi, koji skreću levo u ulicu bez prava prvenstva prolaza.

Postavlja se pitanje ko će, u situaciji na slici, prvi proći kroz raskrsnicu, odnosno kojim redoslednom će se vozila kroz nju kretati.

Raskrsnica, Autobus, kamion, auto, semafori, znakovi za prvenstvo prolaza Ilustracija: Nikola Jovanović

Odgovor:

Ovo je raskrsnica u kojoj imamo prilično jasnu situaciju, budući da su uslovi kretanja za sva vozila identični. Sva četiri se kreću ulicom istog prioriteta i sva imaju zeleno sveto.

Zbog toga se ovde primenjuje pravio desne strane, pa pravo prvenstva prolaza imaju zeleni automobile i autobus. Crveni auto i kombi mogu da skrenu levo nakon što ih propuste.

Tačan je odgovor pod brojem 3, što je velika većina vas i odgovorila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    5. maj 2020 | 15:59

    Zeleni,autobus,pa pored autobusa taj naradzasti,pa crveni pa kombi.Jer je ulica kojom se krecu ta vozila sa prvenstvom prolaza u odnosu na ovu koja sece.Zato ide pravilo desne strane.Ovaj ima crveno i znak stop,ide poslednji.Ovako je u saobracaju sad sta je neko izmislio nemam pojma..

  • Mare

    5. maj 2020 | 15:58

    Zeleni,autobus,pa pored autobusa taj naradzasti,pa crveni pa kombi.Jer je ulica kojom se krecu ta vozila sa prvenstvom prolaza u odnosu na ovu koja sece.Zato ide pravilo desne strane.Ovaj ima crveno i znak stop,ide poslednji.Ovako je u saobracaju sad sta je neko izmislio nemam pojma.

  • Maximus

    5. maj 2020 | 14:06

    Prvi ide zeleni auto, zatim autobus i posle njega crveni auto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA