≫ 

"Kineska Octavia" iz američke fabrike uskoro stiže na tržište, cena "prava sitnica"

Nova liftbek limuzina ima motor zapremine 1,5 litar sa 99 konjiskih snaga u osnovnoj i 147 u turbo verziji

  • 5
Baojun RC-5 Foto: Baojun

Kineska podružnica američkog General Motors-a, odosno zajednička firma GM-a i kineske kompanije SAIC, Baojun nedavno je predstavila svoj novi model RC-5.

Osnovana pre 10 godine, kompanija Baojun je do sada ostvarila uspeh prvenstveno u krosover segmentu, da bi prošlog leta debitovala sa svojom prvom liftbek limuzinom Baojun RC-6, a sada je na red došao njen "mlađi brat".

Automobil je privukao pažnju brojnih internet medija koji prate dešavanja u automobilskom svetu, ponajviše zbog toga što je dimenzijama (koje se vrlo malo razlikuju) i oblikom karoserije prilično sličan Škodi Octavia, u Evropi jednom od popularnijih pripadnika "C segmenta".

Automobil je nastao na novoj platformi, istoj na kojoj se proizvodi i veći RC-6, koju u odnosu na prethodne kineske SAIC platforme, odlikuje varijabilnost i moderna elektronika. Zbog toga se među osnovnom opremom nalaze sistemi kao što su elektromehanička ručna kočnica i adaptivni tempomat.

Pogon potiče iz ranijih Baojun-ovih modela, pa je tako ovaj liftbek dobio motor zapremine 1,5 litar sa 99 konjiskih snaga u osnovnoj i 147 u turbo verziji.

Proizvođač nema nameru da proizvodi hibridnu verzju, budući da je njegova glavna tržišna karta pristupačna cena.

Iako cena još uvek nije objavljena, sigurno je da će biti niža od cene modela RC-6 čija osnovna verzija, na domaćem kineskom tržištu, iznosi 12.000 dolara.

Baojun RC-5 na tržište stiže u drugoj polovini ove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA