≫ 

Nov Porsche, tek izvezen iz salona, posle samo 24 pređena kilometra završio na klocnama

Školjka automobila nije pretrpela mnogo oštećenja, ali stanje i položaj točkova sugerišu da je potpuno uništeno vešanje i kompleksni elementi 4x4 pogona

  • 5
Porsche Taycan Turbo Printscreen: Twitter/@Copart

Samo što je preuzeo svoj skupoceni Porsche Taycan Turbo kupac je uspeo da ga slupa. Nema mnogo detalja o ovom udesu, osim slika udarenog auta koji je u međuvremenu oglašen na prodaju sajtu Copart.

Specijalizovani mediji prenose tvrdnje svedoka koji su na kilometer-satu videli da je u trenutku sudara električni sportski automobil prešao svega 15 milja, odnosno 24 kilometra.

Nije poznat uzrok nesreće, ali može da se pretpostavi da je vozač izgubio kontrolu nad 680 "konja", za upravljačem automobila koji do 100 km/h ubrzava za 3,2 sekunde.

Na prvi pogled, školjka automobila nije pretrpela mnogo oštećenja, ali stanje i položaj točkova sugerišu da je potpuno uništeno vešanje i prilično kompleksni elementi pogona na sva četiri točka. Svemu treba dodati "nered" u kabini nastao posle otvaranja vazdušnih jastuka, prenosi Radio Sarajevo.

Trgovac nije objavio cenu oštećenog Porsche Taycana, ali sigurno je da se vlasniku neće vratiti najveći deo iznosa koji je izdvojio za novi automobil od skoro 168.000 dolara.

Video: Milioner u poršeu pri punoj brzini izazvao karambol u centru Njujorka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    22. maj 2020 | 19:58

    Како дошло тако и отишло ... било и биће док је света и века !

  • DRagutin

    23. maj 2020 | 04:06

    Stvarno ne razumem tog lika što je slupao auto... pa u svakom salonu možeš pre kupovine da probaš takav model koji hoćeš da kupiš a on kao sumanut seo i dao gas a ono 500 ks na 1200kg ! U prevodu raketa!

  • Max

    23. maj 2020 | 02:03

    Ako je to novo, onda sam i ja..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA