≫ 

Poplave, odroni i prekid saobraćaja: Ove putne pravce danas treba izbegavati

U nekim područjima reke su se izlile iz svojih tokova, dok je na nekim mestima bilo i odrona

  • 1
Poplave, izlivanje reka Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Sinoćnje obilne padavine dovele su do obustavljanja saobraćaja na više putnih pravaca u celoj Srbiji. U nekim područjima reke su se izlile iz svojih tokova, dok je na nekim mestima bilo i odrona.

Prema najnovijim informacijama koje je, u poslednja nekoliko sati obajvilo Javno preduzeće Putevi Srbije, ovako izgleda stanje na putevima u Srbiji:

Na Ibarskoj magistrali, na potezu Kraljevo - Ušće, saobraćaj se odvija otežano usled odrona, kao i na na putim pravcima Kraljevo - Kaona i Perovac - Gokčanica.

Na deonici Mlanča - Studenica, saobraćaj je obustavljen zbog odrona i nanosa usled obilnih padavina. Ekipe su na terenu, i rade na otklanjanju odrona.

Na putu Arilje - Ivanjica, kod manastira Klisura i mesta Stupčevići, saobraćaj je obustavljen usled izlivanja reke Moravice i odvaljivanja dela puta. Alternativni putni pravac za putnička vozila je preko Gradine, a za teretna motorna vozila preko Lučana.

Usled izlivanja reke Ljig, saobraćaj se usporeno odvija na Ibarskoj magistrali, na delu kod kružnog toka Dići. Takođe, izlivanja reke Ljig obustavilo je saobraćaj na državnom putu II B reda broj 360, na deonici Dići - Boljkovci, i na državnom putu II B reda broj 361 Latković - Ljig.

Na Ibarskoj magistrali, na deonici Čačak - Gornji Milanovac, kod mesta Mlakovac, obustavljen je saobraćaj usled izlivanja reke Despotovice.

Na obilaznici oko Beograda, od tunela Straževica ka Bubanj Potoku, saobraćaj se odvija usporeno.

Na putu Šabačka Kamenica - Valjevska Kamenica, u mestu Šabačka Kamenica, obustavljen saobraćaj zbog izlivanja reke Dobrave.

Na putu Lučani - Guča, zbog izlivanja lokalnih bujičnih potoka, u Puhovu i Turici na snazi je obustava saobraćaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    23. jun 2020 | 12:00

    Nadamo se da ce ovo sanirati i spasiti od katastrofe sto pre.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA