≫ 

Šta su sve 765 "konja" na struju u stanju da urade?

Električni pikap modeli, izgleda, postaju novi trend, barem u Americi, pa je nakon Teslinog Cybertrucka, i Rivian na putu da uzme deo tržišnog kolača sa modelom R1T

  • 0
Rivian R1T Foto: Rivian

Prethodno je postao poznat kao prvi automobil u stanju da se okrene 360 stepeni u mestu, a sada smo po prvi put u prilici da ga vidimo "u akciji". Već neko vreme najavljivan je putem rendera, a zatim statičnog koncepta i nekoliko videa, napokon smo u prilici i da vidimo šta Rivian R1T može da izvede u praksi.

Iako još uvek u fazi prototipa, R1T je više nego impresivan pikap, ne samo po svom izgledu i dimenzijama, već i po činjenici da raspolaže sa čak 765 konjskih snaga i fantastičnih 1.120Nm obrtnog momenta, dostupnog praktično trenutno, zahvaljujući moćnom elektromotoru.

Možda još bitnije od činjenice da do "stotke" stiže za oko 3 sekunde, odnosno do 160km/h za manje od sedam sekundi, jesu off-road performanse, odnosno sposobnost da se nosi sa različitim vrstama podloge, što je vlasnicima pikap vozila zapravo i najvažnije, prenosi TopSpeed.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA