• 15

Pun gas ili pun oprez: Šta treba da uradi plavi kamion da bi bezbedno prošao kroz raskrsnicu?

Pogledajte situaciju na slici, pa pokušajte za što kraće vreme da odgovorite na pitanje...

  • 15

Na raskrsnici na kojoj se ukrštaju ulice istog prioriteta, nema semafora, ni znakova, a saobraćaj je regulisan samo saobraćajnim pravilima.

Sva četiri vozila, iz svih smerova, kreću se pravo i svako vozilo ima pravo prvenstva prolaza u odnosu na vozilo koje mu dolazi sa leve strane. U takvoj situaciji, postavlja se pitanje bezbednog prolaska kroz raskrsnicu.

Na koji način će vozač kamiona pravilno sebi omogućiti bezbedan prolazak kroz raskrsnicu?

Glasajte
Raskrsnica, bez znakova i semafora, prvenstvo prolaza, auto, traktor, kamion

Ilustracija: Nikola Jovanović

Odgovor

Da bi, u situaciji na slici, kroz raskrsnicu prošao na najbezbedniji način, vozač kamiona će rukom dati znak vozaču žutog automobila, koji ima prednost u odnosu na zeleni auto i omogućiti mu prolaz kroz raskrsnicu. Zatim će propustiti i traktor.

Tačan je odgovor pod brojem 2.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neda popovski

    Plavi kamion ima prvenstvo prolaza na pomenutoj raskrsnici

  • Milan

    Onaj koi je sa desne strane ima pred ost ali to kod nas i policijy ne postuje jer je ulica ez znaka makar i da je traktor a poljski put ako izlazi sa desne strane moramo ga pusstiti ali to niko ne postuje ili nezna.

  • Boki

    Ja kao vozac kamiona mogu da vam kazem da se covek na pravila u saobracaju ne moze vise osloniti vec na svoje oci i zdrav razum jer dzabe znak kad baja sa dzipom i telefonom na uvetu pun gas cepa iz sporedne ulice zmigavac mu sluzi za ukras samo ,a niko vise ne obraca ni paznju o vozilima koja su pod teretom pretrcava ulicu ko gde stigne ne razmisljsjuci da li to vozilo moze da se zaustavi, postali smo divlji zapad

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima