≫ 

Novi mali retro kupe izgleda fenomenalno i naslednik je prvog BMW-a na struju iz sedamdesetih

Prvi BMW "na struju" poslužio je kao inspiracija za dizajn novog malog elektičnog BMW kupea, nazvanog 02 Reminiscence concept

  • 3
BMW 02 Reminiscence Concept Printscreen: YouTube/David Obendorfer

BMW je u periodu između 1966. i 1977. godine proizvodio modele Serije 02. Ona je najviše ostala upamćena po malom kupeu sa oznakom 1602, koji danas ima gotovo kultni status.

Taj model je, ujedno, predstavljao direktnog pretka savremene Serije 3. BMW 1602 je, međutim, značajan i po još nečemu. Bio je to prvi model u istoriji minhenskog proizvođača koji je imao svoju verziju na elektro pogon.

Dva primerka modela nazvanog BMW 1602 Elektro-Antrieb korišćena su kao pratnja maratoncima tokom Olimpijade u Minhenu 1972. Imali su elektromotore snage 43KS i domet sa jednim punjenjm baterija (od 12.6kWh) od oko 30 kilometera.

Prvi BMW "na struju" poslužio je kao inspiracija dizajneru Davidu Obendorferu kao ispiracija za dizajn novog malog elektičnog BMW kupea, nazvanog 02 Reminiscence concept.

Veoma dopadljivi koncept ima jednostavne i jasne linije karoserije, dok je unutrašnjost dizajnirana krajnje minimalistički, ali moderno. Tako se u kabini nalaze samo dva ekrana i nema nikakvnih suvišnih tastera i prekidača.

Naravno, za očekivati je da bi jedan ovakav električni BMW imao mnogo savremniji električni motor, napajan baterijama većeg kapaciteta i dometa.

Mnogi bi sasvim sigurno voleli da vide ovako dopadljivi automobil retro dizajna u svojoj garaži. Međutim, bavarskom prozvođaču trenutni prioritet su električni modeli iX3, koji će se na tržištu pojaviti kasnije ove godine, kao i i4 koje stiže 2021.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA