≫ 

Furija u toplesu: Najbrži hibrid na svetu dobio svoju otvorenu verziju

Zvanična cena Lamborghinija Sian Roadster nije saopštena, a i zašto bi kada su svi automobili ionako već prodati...

  • 1
Lamborghini Sian Roadster

Foto: Lamborghini

Prvi hibridni hipersportski automobil legendarnog italijanskog proizvođača upravo je dobio svoju "toples" verziju. Lamborghini Sian Roadster će biti proizveden u ograničenoj seriji od samo 19 primeraka i svi su, naravno, unapred rasprodati.

Sian Roadster je i bukvalno "toples", budući da se proizvođač odlučio da ga u potpunosti ostavi bez krova, odnosno da izostavi bilo platneni, bilo tvrdi krov koji može da se ukloni.

Moćni kabriolet pokreće prvi Lamborghinijev hibridni sistem u istoriji tog proizvođača, koga čine V12 motor zapremine 6,5-litara sa 785 "konja", u kombinaciji sa 48-voltnim hibridnim sistemom od 34KS.

Dva motora, zajedničkim snagama, na sva četiri točka isporučuju ukupno 820 konjskih snaga. To je sasvim dovoljno da Sian Roadster "poleti" do maksimalnih 350km/h, a i nešto malo više od toga. Prilikom tog "poletanja", ovaj Lamborghini od 0 do 100 ubrzava za manje od 2,9 sekundi.

Novi model je dobio novu boju nazvanu - Blu Uranus, ali kupci mogu da seodluče i za neku drugu. Posebnu, bakarnu, boju dobile su i posebne felne - Oro Electrum, kako su je nazvali u Lamborghiniju.

Cena Lamborghinija Sian Roadster nije zvanično saopštena, a i zašto bi kada su svi automobili ionako već prodati. Ipak, nema sumnje da je u pitanju milionski iznos.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA