Razbijamo jedan od najvećih automobilskih mitova: Da li šećer u gorivu zaista može da uništi motor?

Ova legenda među ljubiteljima automobila postoji zaista dugo i prenosi se sa generacije na generaciju, a šta je tu zaista tačno...

Komentari

 • Elektro-vozač

  U moje *gorivo" slobodno dospite koliko god šećera poželite. Ili vode. Poenta nije sa električnim kolima ne možete nauditi ali jeste da nema problema sa "sumnjivim" ili "gorivima različitih kvaliteta". Dok se električna energija može razlikovati po naponu, jačini struje (snazi), frekvenciji (ili da je jednosmerna), uoravljači punjenja u kolima su napravljeni da mogu da upotrebe i izmene šta god im je dato u šta god im je potrebno.

  • Miki

   @Elektro-vozač

   Tebi druže bacimo malo grafitnog praha na baterije pa onda uzmemo da likujemo.

 • novica

  Ukoliko zavrsi u kamionskom rezervoaru, pravi veliki problem. Verovatno je tako i sa svim dizel motorima.

 • Crni

  Kada se secer rastopi a aigurno ce se rastopiti nikakav filter ga nece zaustaviti, kada se zapece u cilindru.... Pitajte bake sta se desi kada se secer zaboravi na sporetu (nekada su nam bake pravile serbet ko se seca)

 • Zak

  Kolike su šanse da će vam neko sipati šećer u rezervoar? Zar nekom to uopšte pada napamet. Zar ima takvih dokonih ljudi? A uz sve to poklopac od rezervoara je zaključan dok je automobil zaključan.

 • Sreten

  Nije tacno da secer u benzinu ne moze da osteti automobil. Nije tacno ni to da ne moze da prodje filter za gorivo. Ako sipate kilogram secera u prahu u benzinski rezervoar , stim sto pre sipanja secer dobro promesate u kantici sa gorivom sa "jos necim" , posle nekoliko stotina kilometara voznje , motor ce biti upropascen. Karike i klipovi ce sagoreti , od ventila nece ostati nista a upropastice se i vodjice u glavi motora. Ukratko , morace odmah da se radi generalna, stim sto ce glava motora do te mere biti zaprljana nekakvom lepljivom smolom da ce retko koji majstor hteti da je remontuje da nebi upropastio masine. Licno sam proverio i to je bas tako.

 • Crni

  Filteri za gorivo su obicno 70 mikrona redje 40.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima