• 0

Uz ovaj gedžet upotreba srednjeg prsta u komunikaciji sa drugim vozačima postaje suvišna

Ovaj mali uređaj je displej koji se postavlja na zadnje staklo automobila i sa ostalim vozačima komunicira putem emotikona i znakova

  • 0

Vozači svakodnevno imaju potrebu da komuniciraju jedni sa drugima u saobraćaju. Nekada im je za to dovoljna sirena, dok se u drugim slučajevima komunikacija među ljudima za volanom svodila na osmeh, mahanje rukom ili, u ekstremnim slučajevima, na srednji prst.

A da bi tu komunikaciju učinili zanimljivijom i, pre svega, mnogo pristojnijom, ljudi iz kompanije Innovart Design, pre nekoliko godina, stvorili su uređaj nazvan CarWink.

Ovaj mali auto-gedžet je, ustvari, displej koji se postavlja na zadnje staklo automobila i, putem aplikacije, povezuje sa pametnim telefonom.

Putem CarWink-a, vozač koji ga koristi može da komunicira sa ostalim vozačima putem emotikona i znakova koje korisnik, tokom vožnje, odabira na svom pametnom telefonu. Nije nam poznato da li je i srdnji prst među njima.

Osim "standardnih" emotikona, ekran može da prikazuje i druge simbole i saobraćajne znakove, kao što su znak znak za pešački prelaz, gužvu u saobraćaju ispred njega ili da se zahvali drugim vozačima zbog propuštanja.

Ovaj zanimljivi mali uređaj može da se napaja putem standardne USB utičnici, ali CarWink ima i mogućnost napajanja iz sopstvenog izvora putem solarne ploče ugrađene u njegov držač za staklo. Uređaj bi uskoro trebalo da se nađe u prodaji.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima