≫ 

310 "konja" u vrhunskom "pakovanju": Ovo je novi Audi S3

Samo par meseci nakon što je debitovala nova, četvrta generacija modela A3, Audi predstavlja i sportsku verziju S3 u hečbek i sedan izdanju, koja će predstavljati vrh ponude dok se 2021. ne pojavi ultimativni RS3

  • 0
Audi A3 2020 Foto: Audi

Nedugo nakon “običnog” A3, ljubitelji Audi brenda u prilici su da uživaju i u sportskoj verziji ovog modela, koja već tradicionalno nosi oznaku S3, a imajući u vidu performanse koje je odlikuju, definitivno se svrstava u klasu hot-heč automobila.

Vizuelno, S3 se u odnosu na A3 može razlikovati po nešto agresivnijem prednjem delu, gde su bočni usisnici vazduha za kočnice drugačiji, a umesto hromiranih detalja, S3 odlikuju elementi u crnoj boji visokog sjaja. Pozadi su razlike manje, a najveća se ogleda u četiri crne izduvne cevi, umesto dve hromirane trapezoidne.

Ispod “haube” krije se već dobro poznati 2,0-litarski EA888 turbo benzinac, koji pokreće i Golf GTI i Cupru Leon, a u Audijevom modelu oslobađa 310 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta, što je sasvim dovoljno da do 100 km/h stigne za 4,8 sekundi, uz maksimalnu brzinu limitiranu na 250 km/h.

Motor je “uparen” sa 7-stepenim DSG menjačem, koji snagu isporučuje na sva četiri točka u okviru Audijevog quattro sistema, koji omogućava varijabilnu raspodelu obrtnog momenta po osovinama, u zavisnosti od uslova vožnje.

U odnosu na prethodnika, novi S3 je “spušten” za 15 milimetara, a na raspolaganju je i opcioni sportski paket oslanjanja koji omogućava adaptivno podešavanje tvrdoće po želji, odnosno u zavisnosti od uslova vožnje i stanja puta.

Enterijer ima primetno sportske ambicije, sa drugačijim volanom u odnosu na A3, koji je “zasečen” u svom donjem delu. Iza njega nalazi se digitalna instrumentacija od 10,3 inča, odnosno 12,3” ukoliko se odabere Virtual Cockpit. Tu je i displej od 10,1” na centralnoj konzoli kao “komando mesto” infotejnment sistema.

Cena novog Audi S3 startuje od 46.303 evra kada je reč o hečbek verziji, dok za S3 limuzinu treba izdvojiti 47.180 evra.

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA