≫ 

Pijani Hrvat "divljao" motorom u centru grada sa 2,5 promila alkohola u krvi

Neregistrovani Suzuki GSX-R 750 prisilno je zaustavljen, a veoma alkoholisani motociklista u polusvesnom stanju kod sebe nije imao nikakva dokumenta

  • 1
Suzuki GSX-R, motor, motocikl Ilustracija / Foto: Pixabay

Policija je prošlog petka u gradiću Goričanu, u Međumurju na severu Hrvatske, privela 41-ogodišnjeg vozača motocikla, koji je u krvi imao 2,49 promila alkohola.

Neregistrovani Suzuki GSX-R 750 prisilno je zaustavljen, a pijani motociklista u polusvesnom stanju kod sebe nije imao dokumenta na osnovi kojih bi policija mogla da utvrdi njegov identitet.

Pre nego što je zaustavljen i priveden u policijsku stanicu, vozač u je kroz centar gradića, na granici sa Mađarskom, brzo vozio i nije poštovao saobraćajne propise i znake, a nije se ni obazirao na naredbe policijaca.

Kako navode hrvatski mediji, privedenom je alkotestom utvrđeno da je motociklom upravljao pod dejstvom alkohola, sa čak 2,49 promila u krvi.

Kako nije posedovao dokumentaciju za neregistrovani motocikl, niti želeo da se izjasni o njegovom vlasniku, dvotočkaš mu je privremeno oduzet. Proverom je utvrđeno da nije evidentiran u bazi registovanih vozila.

Okrivljeni 41-godišnjak je, zbog nekoliko načinjenih prekršaja, kažnjen ukupnom novčanom kaznom od 20.500 kuna, odnosno 2.721 evra, i zabranom upravljanja vozilima A kategorije u trajanju od 6 meseci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA