Aurus Komendant: Moćni Putinov terenac na prvim zvaničnim fotografijama

Ruski automobilski institut NAMI prethodno je pokazivao samo delimične nacrte Aurus Komendanta, pa se sada može sagledati kompletan izgled ovog velikog četvorotočkaša

  • 9
Auto-industrija se polako oporavlja od krize Foto: Shutterstock

Projekat linije luksuznih automobila Aurus, iz koga je nastala i predsednička limuzina Vladimira Putina Aurus Senat, sastoji se iz nekoliko različitih vozila.

Deo te priče je i veliki luksuzni terenac Aurus Komendant, koji nosi kodnu oznaku EMP-4124, čiji je prve zvanične patentne nacrte ovh dana objavio ruski patentni zavod Rospatent.

Državni automobilski projektni institut NAMI, prethodno je pokazivao samo delimične nacrte Komendanta, pa je ovo prvi put da se može sagledati kompletan izgled ovog velikog četvorotočkaša.

Komendant je zasnovan na istoj UMP platformi (Unified Modular Platform - Jedinstvena modularna platforma) koju koriste i modeli Senat linije i minivan Arsenal.

Odlikuju ga oštrije linije i konzervativniji, ali elegantan dizajn, a reklo bi se i visoki klirens i pozicije sedenja u kabini. Patentni crteži ne prikazuju izgled unutašnjosti vozila, ali se pretpostavlja da se on neće mnogo razlikovati od cele Aurus game.

To je slučaj i sa pogonom, pa tako Komendant pokreće isti motor kao onaj u Putinovoj limuzini, V8 benzinac zapremine 4,4 litra, sa 598 konjskih snaga.

Rad velikog motora je potpomognut elektromotorom, dok je za prenos zadužen devetostepeni automatski menjač KATE, koji je u potpunosti delo ruskih inženjera.

A osim prvih zvaničnih slika terenca, Rospatent je objavio i slike patenta motocikla namenjenog pratnji važnih ličnosti, koji takođe nastao u okviru projekta "Kortež" iz koga je nastala cela Aurus gama.

Video: Putin predstavio novu limuzinu vrednu 140.000 evra

Video: U ovim limuzinama su se vozili car, Staljin i Putin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    20. avgust 2020 | 21:19

    Malo Rolsa malo BMWa i eto ga

  • bob

    20. avgust 2020 | 21:24

    Svaka čast , dobar dizajn - ocena 10

  • 👍👍👍

    20. avgust 2020 | 22:35

    Meni izgleda kao kombinacija nekoliko vozila: prednji dio mi je kao Bentley, sa strane ima liniju kao Subaru samo je veci a zadnji dio me podjeca na Range Rover. Zanimljivo vozilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA