≫ 

Novi Ladin mali krosover dolazi po neverovatnoj ceni od samo 6.000 evra!

Na cenu novog modela dodatno je uticalo to što je ruska rublja u poslednje vreme doživela veliki pad vrednosti

  • 7
Lada Granta Cross Quest Lada Granta Cross Quest / Foto: Lada

Ruska Lada je, kao i većina svetskih proizvođača automobila, teško pogođena korona krizom i velikim padom prodaje automobila u svetu. Posle vesti da je ruska država, kao meru pomoći najvećem nacionalnom proizvođaču automobila, kupila čak 15.000 novih Lada, stiže i vest o novom modelu iz Toljatija.

Automobil nije potpuno novi, već prati trend prethodno započet Cross verzijom modela Largus. Reč je o Ladi Granti sa oznakom Cross Quest, posebno opremnjenoj, redizajniranoj "SUV-olikoj" verziji već poznatog modela, koji je dobio nove opcije, koje mu daju veću praktičnost i udobnost.

Granta Cross Quest ima krov u crnoj boji, sa ugrađenim krovnim šinama za prtljag. Iako je zadržan klirens standardnog Cross modela od od 198 milimetara, Quest dobio bolju zaštitu podvozja od čvrste plastike, a tu su i novi aluminijumski naplatci.

Kompaktni karavan od 4,2 metra dužine, u unutrašnjosti je dobio nove izdržljivije vodootporne presvlake sedišta, kakve se prvi put koriste u nekom Ladinom modelu, ka kojima je izvezen Quest logotip.

Prtljažnik Grante Cross Quest postavljen je gumenom prostirkom i ima dve mreže za učvršćivanje prtljaga.

Proizvodnja Lade Grante Cross Quest počela je 27. avgusta.

Njena cena još uvek nije zvanično obljavljena, ali se očekuje da će biti tek nešto viša od standardne Grante Cross, koja se prodaje za oko 532.000 rubalja.

Na cenu novog modela dodatno je uticalo to što ruska rublja u poslednje vreme doživljava veliki pad vrednosti, pa tako cena Cross Quest-a, u protivrednosti, iznosi "samo" 6.045 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA