Moćni terenac sa nesleđem dugim sedam decenija: Toyota predstavila "osveženi" Land Cruiser

Novi model je dobio snažniji četvorocilindrični 2.8 dizel motor sa 27KS više...

  • 0
Toyota Land Cruiser za 2020. Foto: Toyota

Legendarni Toyotin Land Cruiser, terenac sa off-road nasleđem dugim 70 godina, u klasi "pravih" terenaca poznat je po pouzdanost i vrhunskim terenskim sposobnostma, uz koje nudi komfor i dozu luksuza.

Land Cruisera je za 2020. godinu dobio snažniji četvorocilindrični dizel motor zapremine 2,8 litara, sa 16 ventila. Maksimalna snaga povećana je za 27KS, na 204KS, u rasponu od 3.000 do 3.400 obrtaja, dok je maksimalni obrni moment 500Nm pri 1.600 do 2.800 obrtaja u minutu.

Motor, uparen sa šestostepenim automatskim menjačem, novom Land Cruiseru omogućava maksimalnu brzinu od 175 km/h, iz ubrzanje od 0 do 100km/h za odnosno na 9,9 sekundi.

Od noviteta tu su još Stop & Start tehnologija, Toyota Safety Sense sistem sa aktivnom bezbednosnom tehnologijom, kao i poboljšani multimedijalni sistem. Nov je i Black Pack paket koji će biti dostupan u celoj gami.

Uvođenje Stop & Start tehnologije doprinelo je smanjenju prosečne potrošnje goriva za 0,7 litara, na 7 litara na 100 kilometara, kao i emisije CO2.

Spoljašnji izgled nove Toyote Land Cruiser sa opcionim Black Pack dodacima odlikuje se prednjom maskom od crnog hroma, ukrasima na zadnjem delu, svetlima za maglu uokvirenim crnim ramovima, spoljnim retrovizorima i uočljivim zadnjim svetlima, dok je unutrašnjost opremljena crnom centralnom konzolom i obradom centralnog tunela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA