Ovim saobraćajcima ni jedan mobilni telefon za volanom ne može da promakne

Za samo dva dana patrole, ispisano je čak 500 prekršajnih naloga!

  • 4
saobraćaj, automobili Foto: Unsplash

Domišljatost policajaca u hvatanju prekršilaca i naplaćivanju kazni nekada prevazilazi granice očekivanog. Pripadnici holandske saobraćajne policije, koji kontolišu veoma prometne pravce u toj zemlji (A1, A28 i A50), dostili su se da dvoje svojh kolega pošalju u patrolu - autobusom.

Zašto? Policajci u autobusu sede na višoj tački sa koje imaju mnogo bolji pogled na automobile koji prolaze pored. Samim tim, imaju bolji pogled i na vozače koji razgovaraju mobilnim telefonima tokom vožnje, i koji u tom trenutku ništa ne slute.

A rezultat ovakve akcije se pokazao kao više nego uspešan. Naime, za samo dva dana patrole u autobusu, saobraćajna policija je na pomenutim deonicama ispisala 500 prekršajnih naloga - 241 za korištenje telefona u vožnji, a ostalo za prelaženje preko pune linije, neodržavanja bezbednog razmaka i druge prekršaje.

A kazna za vožnju sa telefonom u ruci u Holandiji nije nimalo naivna i iznosi čitavih 230 evra.

Ovo, inače, nije prvi puta da holandski saobraćajci primenjuju ovakav način "lova" na prekršioce, prenosi HAK. Prethodno su ih, 2017. godine, "lovili" vozeći se u kamperu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    22. septembar 2020 | 13:47

    Daj boze da to i kod nas uvedu. 90 % ljudi koristi mobilni dok vozi

  • Rhoi

    21. septembar 2020 | 15:06

    U Nemačkoj je to praksa više godina unazad. To su policijski ne obeleženi autobusi sa ugrađenim kamerama. Sa te visine mogu da vide i vozače kamiona i atobusa šta rade u kabini u toku vožnje.

  • Mile

    22. septembar 2020 | 17:57

    Ja pomislio neka elektronik pusta a oni uz pomoć štapa i kanapa. 😎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA