Peking u znaku elektromobila: Otvoren prvi međunarodni sajam u doba korone

Pored nastupa globalnih brendova, na štandovima su se našli i brojni ambiciozni modeli kineskih proizvođača

  • 0
China Auto Show, Kina sajam automobila

Foto: Tanjug/AP

Na upravo otvorenom Sajmu automobila u Pekingu, svetski poznati proizvođači, među kojima su Ford, Nissan i BMW, predstavili su svoje nove električne modele za kinesko tržište, koji se odlikuju povećanom autonomijom kretanja.

Među svetski poznatim, našli su se i brojni ambiciozni kineski brendovi. Tako je, na primer, Geely auto predstavio nekoliko električnih modela sa deklarisanom autonomijom od više od 500 kilometara po jednom punjenju.

To je prvi veliki sajam u bilo kojoj industrijskoj grani u Kini održan od izbijanja pandemije COVID-19, zbog koje su na snazi uobičajene preventivne mere, dok se konferencije za štampu održavaju se putem međunarodnog video linka.

Kina je prva među vodećim privrednim silama sveta koje su počele da se oporavljaju od ekonomskih posledica pandemije, pa se proizvođači automobila nadaju da bi upravo na tom tržištu mogli da postignu porast prodaje i preokrenu trend koji im je doneo gubitke koji se mere milijardama dolara, navodi AP.

Sajam pod nazivom "Auto China 2020"  trebalo je da bude održan u martu, ali je zbog pandemije odložen.

Video: Budućnost se dešava sada: Leteći taksiji predstavljeni na sajmu u Singapuru

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA