≫ 

Podmlađeni četrdesetogodišnjak: Fiat predstavio novog Pandu

Postojećim modelima dodata je i nova Sport verzija, namenjena mlađim kupcma

  • 0
Fiat Panda 2021

Foto: Fiat / FCA

Fiat ovih dana proslavlja 40. rođendan svog legendarnog modela Panda, što je iskorišćeno kao povod za predstavljanje najnovije verzije tog malog automobila. Prikazane su tri verzije novog Pande koje nose oznake: Sport, Cross i City Life.

Novi Panda je dobio redizajnirane branike i bočnu plastičnu zaštitu, kao i potpuno nove točkove, dok je u unutrašnjosti najveći novitet displej infotejnment sistema dijagonale 7 inča, sa podškom za Android Auto i Apple CarPlay aplikacije.

Nova je i pleta boja, kao i presvlake sedišta, dok Cross verzija ima i novu prednju konzolu napravljenu od recikliranog drveta.

Postojećim modelima dodata je i nova Sport verzija, namenjena mlađim kupcma, koja dolazi sa novim 16-inčnim felnama u dve boje i opcijom krova i retrovizora u crnoj metalik boji. Na bokovima se nalazi oznaka "Sport", a tu je i nova Matte Gray siva boja.

Novi Fiat Panda je dobio i jedan novi pogonski agregat u tzv. mild-hibrid konfiguraciji. U pitanju je trocilindrični benzinski motor od jednog litra zapremine sa 69 konjskih snaga, kome "pomaže" elektromotor.

Hibridni pogon dolazi u kombinaciji sa start/stop sistemom, koji "sakuplja" električnu energiju tokom kočenja i ubrzavanja i smešta je u male litijum-jonske baterije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA