≫ 

Francuski sportista za vozača, ženu i švalerku deo je najneobičnije kolekcije automobila na svetu

Svaki od brojnih unikatnih automobila u kolekciji ima neku svoju priču...

  • 0
Kolekcija automobila Foto: Printscreen/THE DRIVE

Amerikanac Majron Vernis veliki je ljubitelj i kolekcionar automobila, koji svoju ljubav prema četvorotočkašima ispoljava na nešto drugačiji način nego što biste to očekivali. On je vlasnik jedne od najneobičnijih kolekcija automobila na svetu, u kojoj se nalaze unikatni automobili, od kojih svaki ima neku svoju priču.

U njegovoj garaži nalaze se brojni rani prototipovi, jedinstveni automobili nastali preradom serijskih modela, zaboravljeni primerci iz malih serija... brojni neobični četvorotočkaši zbog kojih će njegova kolekcija oduševiti svakog iskrenog ljubitelja automobila.

Ni jedan automobil tu se ne nalazi slučajno, pošto je Majron kolekcionar koji će svojoj kolekciji dodati kolekciji svaki automobil koji mu se svidi.

Nedostaci ovih automobila, kao što su udubljenja ili ogrebotine na delovima karoserije, za njega ne predstvaljaju problem, već samo jedan deo priče koja se vezuje za njih. Zato njegovi automobili nisu dovođeni u savršeno stanje, već su ostavljeni sa svim svojim nedostacima, onakvi kakvi su bili kada ih je kupio.

Neki od najzanimljivijuh primaraka koji su tu mogu naći su rani prototip Porsche-a 911 na čijoj osnovi je nastao model Targa, zatim francuska Matra sa tri prednja sedišta za vozača, suprugu i ljubavnicu, inovativni trotočkaš Davis, automobil komapnije koja je proizvela samo 17 automobila i brojni sličini unikatni automobili o kojima ćete više saznati iz videa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA