≫ 

Stiže 2023. i šalje Passat u istoriju: Volkswagenova električna limuzina ima domet od 700 kilometara

Kada konačno uđe u proizvodnju verovatno će nositi oznaku ID.6, što je posebno značajno za kinesko tržište gde se taj broj smatra srećnim

  • 11
Volkswagen I.D. VIZZION, električni automobil Foto: Volkswagen

Peti Volkswagenov model u električnoj gami u nastajanju biće limuzina zasnovana na konceptu ID Vizzion, koja će kada konačno uđe u proizvodnju verovatno nositi oznaku ID.6.

Automobil, koji bi u prodajnim salonima trebalo da se nađe u drugoj polovini 2023. Godine, mediji već nazivaju električnim Passatom, mada neki tvrde da će unutrašnji prostor biti nešto veći nego kod popularnog modela. Takođe, spekuliše i da je upravo uvđenje jednog ovakvog modela razlog nedavnog obustavljanja proizvodnje Passata za američko tržište.

ID.6 bi trebalo da ima i karavansku verziju i autonomiju od oko 700 kilometara sa jednim punjenjem baterija.

Kada je o pogonu reč, elektirčna limuzina će u ponudi imati verzije sa jednim motorom smeštenim pozadi, koji će pokretati zadnje točkove ili sa dva motora, na obe osovine, i pogonom na sva četiri točka.

U ponudi će se naći i baterije različitih kapaciteta, do kojih bi najveća trebalo da bude od 84kWh. Planirana je i podrška za brzo punjenje baterija, koje bi za samo 10 minuta punjenja trebalo da omogući dodatnih 230 kilometara vožnje.

Osim u Nemačkoj, planirano je da ID. 6 od 2024. bude proizvođen i u Kini, gde bi ime automobila moglo pozitivno da se odrazi na njegovu prodaju budući da je to broj koji se najmnogoljudnijoj zemlji na svetu smatra srećnim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA