≫ 

Iz Rusije s ljubavlju: "Vizija" za 2024.

Dizajeri su se potrudili da daju svoje viđenje buduće Lade Nive, na osnovu "tizera" koga je objavio ruski proizvođač...

  • 6
Lada Niva Vision Foto: Lada

O tome da kultni terenac sa znakom Lade na prednjoj maski dobija potpuno novo izdanje 2024. godine već smo pisali, kao i da ruski proizvođač ternutno u ponudi ima dva osvežena modela legendarne Nive: Lada Niva Legend (klasnična) i modernizovana i redizajnirana Lada Niva Travel (nekadašnji Chevrolet Niva).

Sa najavom potpuno novog modela, ovom spisku imena dodata je i Lada Niva, koja u ovoj "dizajnerskoj" fazi, u imenu ima i dodatak Vision.

Na osnovnu ideju dizajna, koju je AutoVAZ prikazao sredinom januara, sada se nadovezao sajt Kolesa.ru, poznat po svoji renderima budućih modela (kako ruskih, tako i ostalih svetskih proizviđača) koji vrlo često daju prilično veran prikaz izgleda tih automobila pre nego što oni siđu sa proizvodnih traka.

A pošto da je ruski proizvođač objavio samo tzv. "tizer" predstojećeg modela (prva slika na vrhu teksta), dizajeri ruskog sajta potrudili su se da daju svoje viđenje buduće Lade Nive u celini (koje možete videti u galeriji).

Neke glasine sugerišu da će Lada Niva, kada se konačno 2024. pojavi, u ponudi imati osnovni atmosferski agregat zapremine 1,8 litara i šestostepeni manuelni menjač. U ponudi bi, takođe, trebalo da se nađe i turbobenzinac od 1,3 litra, opremljen Jatco CVT menjačem koji će snagu prenositi na sva četiri točka.

Inače, razvoj potpuno novog modela Niva posledica je nedavno potpisanog ugovora o tehničkoj saradnji i zajedničkom razvoju između rumunske Dačije i ruskog AvtoVAZ-a.

Obe kompanije, članice Grupe Renault, razvijaju nove modele svojih terenaca zasnovanih Renaultovoj CMF-B platformi, pa će se tako 2024. godine, pored Lade Nive Vision, na tržištu pojaviti i veliki rumunski terenac Dacia Bigster.

Video: Odlučio da proda Ladu za 50.000 evra, a evo i zašto je toliko ceni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bole

    29. januar 2021 | 12:23

    10 godina samo čitamo šta se planira, napravite više i puštajte u prodaju, ovako ste smorili više sa pričama i tekstovima. I ja planiram da budem milioner

  • Ja

    29. januar 2021 | 17:38

    S m e c e

  • R

    29. januar 2021 | 12:54

    Okolo Je lijepa ali Kvalitet ostace uvijek Isti.Vuk Dlaku mijenja ali Ćud Nikad.Lada nije Jeftina uvijek Sam Prije z Drugu Marku Auta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA