≫ 

Giganti udružuju snage: Ford postaje "Android uređaj"

Ford će svojim kupcima nuditi inkorporirane Googleove aplikacije, uključujući mape i glasovnu tehnologiju te kompanije...

  • 0
2021 Ford F-150 Foto: Ford

Kompanija Ford Motor će koristiti softver, veštačku inteligenciju (AI) i računarstvo u oblaku (engl. cloud computing) koje nudi Google za razvoj novih usluga za potrošače i modernizaciju internog poslovanja.

U okviru šestogodišnjeg sporazuma o partnerstvu, proizvođač automobila sa sedištem u Dirbornu, u američkoj državi Mičigen, ugrađivaće Android operativni sistem u svoja vozila Ford i Linkoln počevši od 2023. godine, izveštava Rojters.

Ford će svojim kupcima nuditi inkorporirane Googleove aplikacije, uključujući mape i glasovnu tehnologiju. Automobilski gigant će takođe primenjivati i Googleovu AI tehnologiju kako bi poboljšao efikasnost u razvoju vozila, lanca snabdevanja i proizvodnih operacija, saopštile su dve kompanije.

Ford i Google će takođe formirati grupu, Tim Apšift (Team Upshift), koja će se baviti istraživanjem upotrebe podataka za razvoj novih modela maloprodaje, kreiranjem novih ponuda za buduće vlasnike vozila i drugim uslugama za Fordove kupce.

Podaci o Fordovim kupcima neće biti predati Google-u ili Google-ovim oglašivačima, rekao je Fordov potpredsednik za strategiju Dejvid Mekleland na telekonferenciji za medije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA