Novi Teslin sportski model će imati motor od 1.000 "konja" i moći da lebdi iznad tla

Njegove baterije biće dovoljne za vožnju dugu 1.000 kilometara, a novi sportski model će od 0 do 100 km/h ubrzavati za 1,9 sekundi

  • 14
Tesla Roadster 2022 Foto: Tesla

Kompanija Tesla je najavila roudster nove generacije, prvi nakon prestanka proizvodnje prethodnog takvog modela 2017. godine.

Novi sportski model će imati baterije dovoljne za vožnju dugu 1.000 kilometara, što je izuzetno za jedno električno vozilo. Automobil će moći da ubrzava od 0 do 100 kilometara na sat za samo 1,9 sekundi.

Ali to nije sve! Jedna specifikacija je potpuna novost - mlazni (raketni) motori. Oni bi bili deo posebnog paketa opreme, nazvanog "SpaceX package".

Ilon Mask, izvršni direktor Tesle i osnivač kompanije SpaceX, je izjavio da se radi na tehnologiji koja bi automobilu omogućila da lebdi iznad tla, piše Daily Mail.

- Želim da lebdi! Moramo da smislimo kako da lebdi bez opasnosti po ljude. Postoji tu dosta izazova i ograničenja da bi takva zamisao postala stvarnost - rekao je on. Mask je ponovio da će proizvodnja Tesla Roadstera početi 2022. godine.

Mask je, inače, ranije ove nedelje, uložio 1,5 milijardu dolara u bitkoine. Tada je rekao da će u bliskoj budućnosti Tesla početi da prihvata tu kriptovalutu kao sredstvo plaćanja pri kupovini Tesla automobila. To je za posledicu imalo nagli skok vrednosti bitkoina.

Video: Tesla će od sada da juri kriminalce

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dieselgate

    14. februar 2021 | 09:29

    Pre bih rekao da je fantazija da sa 1000 ks može preći 1000 km nego što će uspeti da lebdi...

  • Раднаскела

    14. februar 2021 | 00:16

    ХАХАХА Ма хоће да лебди, сигурно!!! Овај Илон Маск је највећи геније, не зато што је заиста пронашао богзна шта, већ зато што ложи цео свет бајкама за малу децу. А акције расту, расту...

  • Roki

    15. februar 2021 | 19:35

    Opet tesla prevara, klasicno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA