• 20

Zašto su hibridi neefikasniji i više troše nego što to proizvođači tvrde?

Zvanične pretpostavke u pogledu svakodnevne vožnje po pitanju pređene distance i punjenja baterija bile su previše optimistične...

  • 20

Na njih se godinama gleda kao na idealno rešenje za prelazak sa klasičnih na električne automobile. Naravno, reč je o "plug-in" (plag-in) hibridima (PHEV).

Međutim, problem sa tom vrstom automobila je što se oni najčešće ne koriste kako bi trebalo. Rezultat toga se ogleda u neuobičajenim razlikama na planu ekonomičnosti i emisije izduvnih gasova između laboratorijskih testiranja i vožnje realnim saobraćajnim uslovima.

Prema nemačkim istraživačima, "plug-in" hibridi troše više fosilnih goriva i emituju do četiri puta više ugljen-dioksida u stvarnom saobraćaju. Razlog tome je neadekvatna eksploatacija elektromotora od strane vozača.

Hibridni motor

Foto: Pixabay

Tim istraživača iz Fraunhofer instituta za inovacije, analizirao je podatke vezane za potrošnju goriva u realnom saobraćaju i distancama koje je u okviru godinu dana prevalilo 100.000 "plug-in" hibrida voženih u SAD, Kanadi, Kini, Nemačkoj, Holandiji i Norveškoj.

Otkrili su da je emisija ugljen-dioksida "plug-in" hibrida u proseku iznosila između 50 i 300 grama po pređenom kilometru, što je do četiri puta više u odnosu na nominalnu emisiju utvrđenu testnim ciklusima, bilo da se radi o WLTP ili NEDC standardima.

Očigledno, zvanične pretpostavke u pogledu svakodnevne vožnje po pitanju pređene distance i punjenja baterija uz pomoć spoljnih izvora, bile su previše optimistične, jer većina vozača gotovo nikada nije punila automobile putem utičnice, usput prazneći baterije mnogo ranije.

Kao što znamo, "plug-in" hibridna vozila obično kombinuju motor sa unutrašnjim sagorevanjem sa minimalno jednim elektromotorom, koji se napaja uz pomoć baterije koja može da se puni tokom vožnje ili preko spoljnog punjača.

Električna kola, priključak za punjenje napajanje

Foto: Tanjug/AP

Teoretski, takav kombinovani sistem bi trebalo da iskoristi najbolje iz oba sveta, što podrazumeva potrošnju mnogo manje količine goriva od konvencionalnog automobila, uz mnogo veći domet u poređenju sa čisto električnim vozilom.

Istraživači kažu da, iz razloga što većina vozača PHEV-a gotovo nikada ne dopunjava baterije tokom dnevne upotrebe vozila, što u većini slučajeva za posledicu ima vožnju u hibridnom ili čistom SUS režimu, što negativno utiče na efikasnost vozila.

Zaključak studije je da ne treba apriori biti protiv omasovljenja "plug-in" hibrida, već je neophodno motivisati vozače da češće pune baterije putem spoljnih izvora, jer samo na taj način se mogu iskoristiti puni potencijali ovog tipa vozila.

(Telegraf.rs/Vrele gume)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OniDE

    Moja E klasa hibrid dizel iz 2014 sa 204 ps troši 6,5l na 100km i nije neka razlika od samog dizela oko 2litra manje

  • Sd

    Gas je zakon.

  • Elektro-vozač

    Hibridi kombinuju i najbolje ali i najgore iz oba sveta a preko toga ni jedan taj "svet" ne može da bude bez kompromisa a mora da tegli i ovaj drugi. Fosilci su fosili, hibridi su bili zanimljiva ideja ali promašaj. Vodonik je skup, opasan, neefikasan i takođe prljaviji od električnih. Sve navedene tehnologije zahtevaju više održavanja, manju praktičnost i lošiju vožnju sa većim troškovima od čisto baterijskih električnih i nemaju ni na papiru / teorijske šanse da ovo preokrenu - zakoni fizike ne dozvoljavaju. Uz to, vlasnici foailaca moraju da se maltretiraju i čekaju vucarajući se po pumpama i servisima i da za to maltretiranje dodatno plate, kao da se već nisu naplatili lošom vožnjom (kada jednom probate savremeni električni to vam postane kristalno jasno).

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima