≫ 

Ponovo olakšice za hibride: Ko planira kupovinu može da računa na subvencije do 3.500 evra

 ≫ 

Promenjeni uslovi u vezi sa emisijom izduvnih gasova omogućili su da državne olakšice ponovo mogu da se koristi za kupovinu novih automobila sa klasičnim hibridnim pogonom

Komentari

  • Mix

    4. jun 2021 | 08:22

    Dok ne izmisle punjac za elektricni automobil, koji ce napuniti za 5-6 min - ostajem na benzincu. Ne kapiram kako neko moze da ceka da se.auto puni sat vremena..?!

    • 4. jun 2021 | 10:52

      Ok

      @Mix

      Ja cu cekat dok budu delit besplatno.

    • 4. jun 2021 | 13:37

      Elektro-vozač

      @Mix

      Koliko voziš dnevno? Tesla superpunjač od 250 kW dopuni za to vreme oko 60 km sa Model 3. Drugo, da li ti bdiš nad svojim telefonom dok se puni i/ili da li ga nosiš na "pumpe" (npr trafike) da ga tamo puniš? Naravno da ne. To je česta zabuna i reklamna kampanja onih kojima napredak odgovara. Točenje goriva i organizacija svega toga ti uzima daleko više vremena i pažnje nego što ti uzima punjenje tvog telefona. Pritom ti telefonska baterija traje kraće (moraš je puniti svaki dan u većini slučajeva, jer je manjeg kapaciteta relativno u odnosu na potrošnju) i gubi kapacitet brže (jer nije napredna i nema sisteme za održavanje kao savremena električna kola - stara nisu imala). Dakle sa foailcima trošiš vreme i pažnju na vožnju do i od pumpi, čekanja redova, samo točenje pa te još počaste i daleko većim plaćanjem i to na licu mesta, kakvo god da je nevreme napolju. Dodatno moraš da redovno vodaš svog mučitelja po servisima na tzv. "održavanje" (redovne popravke) koje ti dodatno uzimaju vreme, novac i ostavljaju te bez vozila. Jeste, električni zahtevaju nešto malo duže da se potpuno napune ali to rade sami, u pravo i daleko bolje vreme, bez tvog nadgledanja i ne maltretiraju te ni na koji način već su stalno spremni za em bolj, em višestruko jeftiniju vožnju od fosilaca. Svoju agoniju samo produžavaš čekanjem fosilaca. Mnogo ljudi za bolje i ne zna, pa i ne veruje ali ta agonija je tu i postaje kristalno jasna kada se probudite iz fosilne noćne more i, zapravo, probate električna vozila.

  • 😷😷😷😷😷

    3. jun 2021 | 12:39

    Iz teksta kolko sam razumeo svi imaju pravo na subvenciju samo obicni gradjani nemaju pravo, a i cena tih automobila je skuplja za 30% u odnisu na klasican auto, tako da …….

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA