Cela gama postaje električna: "To će biti radikalna promena za Fiat!"

"Naša dužnost da što pre na tržištu imamo ponudu električnih automobila koji ne koštaju više od onih sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem..."

  • 9
Fiat Tipo 2020 Foto: Fiat

Do kraja ove decenije Fiat će proizvoditi samo električne modele automobila, potvrdio je izvršni italijanske kompanije direktor Olivije Fransoa.

- Istražujemo područje održive mobilnosti za sve. To je naš najveći projekat. Između 2025. i 2030. godine naša će linija proizvoda postepeno postajati samo električna. To će biti radikalna promena za Fiat! - istakao je Fransoa.

Njegovo saopštenje upućeno je neposredno uoči Svetskog dana zaštite životne sredine koji se obeležava danas.

Pre nešto više od godinu dana Fiat je predstavio svoj novi, potpuno električni model 500e, a Fransoa je naveo da je u finalnoj fazi razvoja i sportska električna verzija za Abart 500e.

- Naša dužnost da što pre na tržištu imamo ponudu električnih automobila koji ne koštaju više od onih sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, a u skladu sa padom troškova baterija - rekao je Fransoa.

Osim toga, generalni direktor Fiata je rekao da će poznata krovna staza na staroj Fiatovoj fabrici Lingoto u Torinu uskoro dobiti i zelenu transformaciju u vidu visećih vrtova sa 28.000 sadnica.

(Telegraf.rs/Tanjug/Klix)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oldtimer

    5. jun 2021 | 20:39

    2030. ću imati 48 godina. Ako se tada proizvedu poseldnji primerci automobila na benzinski pogon voziću to dok bude htelo da ide i baš me briga za dalje, možda neću ni moći da vozim nakon toga. Buduće generacije očigledno vožnja neće mnogo zanimati.

  • Roki

    6. jun 2021 | 18:11

    Pogresno si shvatio ti si ovca i ti si kupio los i preskup auto i ti imas vremena ispravit gresku a ocigledno imas mnogo vremena dok cekas punjenje. Ja moj auto nebi zamjenio ni u ludilu za to elektricno smece. Pogledaj iskustva pravih vlasnika a ne vestackih ko sto si ti! Odi na youtub i pogledaj The PAINS of living with an EV. My WORST exspirience Yet... Takhvih svjedocanstava ima mnogo a ti jos imas vremena da odbacis promasenu tehnoligiju i kupis sebi pravi auto, ne budi ovca!

  • Roki

    6. jun 2021 | 09:32

    El vozac sveznalica oce na silu dokazat nedokazivo, svati covece da svatko za sebe zna! Tebi ako su dobra ta elektricna kolica ti uzivaj u tome al nemoj mislit, ocekivat da je i drugima dobro sto je i tebi. Objektivno je dokazano da i el vozila zagaduju i pritom su neprakticna, skupa, opasna. Ja bih rekao da je to samo skupa moda a mnogi ce se slozit! Ovaca za sisanje uvjek ima pa tako se zalete kupit skupi el auto kad shvate vracaju se na dobro provereno i usavrseno vozilo a ne da voze skupi elektricni eksperiment. Secer na kraju su sati i sati cekanja na punjenje i vozilo koje nije uvek spremno krenut dalje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA