Cela gama postaje električna: "To će biti radikalna promena za Fiat!"

"Naša dužnost da što pre na tržištu imamo ponudu električnih automobila koji ne koštaju više od onih sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem..."

Komentari

  • Neko

    9. jun 2021 | 18:33

    Prestanak proizvodnje klasičnih vozila ima da podigne cene kod nas u nebesa. Jer cene baterija će uvek biti preskupe i kao polovne električne automobile neće ih biti isplativo kupiti. Cene baterija za jedan električni koštaju skoro desetak hiljada evra, pa i da dođu na upola opet će biti previše dati toliko novca za desetak god star automobili, a kod nas se više traže oni od 15 god. E tu tek neće biti isplativo kupiti bateriju. Takođe zbog tih cena baterija, vrednost automobila će drastično opadati.

  • Roki

    6. jun 2021 | 18:11

    Pogresno si shvatio ti si ovca i ti si kupio los i preskup auto i ti imas vremena ispravit gresku a ocigledno imas mnogo vremena dok cekas punjenje. Ja moj auto nebi zamjenio ni u ludilu za to elektricno smece. Pogledaj iskustva pravih vlasnika a ne vestackih ko sto si ti! Odi na youtub i pogledaj The PAINS of living with an EV. My WORST exspirience Yet... Takhvih svjedocanstava ima mnogo a ti jos imas vremena da odbacis promasenu tehnoligiju i kupis sebi pravi auto, ne budi ovca!

    • 6. jun 2021 | 20:51

      Elektro-vozač

      @Roki

      YouTube ti dade nekolicinu zadrtih koje voliš da gledaš pa si u zabludi da je većina takva. YouTube će ti ti uvek tako predstavljati stvari. Kao prvo, ima mnogo više snimaka zadovoljnih. Kao drugo, pogledaj konkretne, prave statistike pravih i nepristrasnih istraživanja pa onda razmisli o ovcama.

  • Roki

    6. jun 2021 | 09:32

    El vozac sveznalica oce na silu dokazat nedokazivo, svati covece da svatko za sebe zna! Tebi ako su dobra ta elektricna kolica ti uzivaj u tome al nemoj mislit, ocekivat da je i drugima dobro sto je i tebi. Objektivno je dokazano da i el vozila zagaduju i pritom su neprakticna, skupa, opasna. Ja bih rekao da je to samo skupa moda a mnogi ce se slozit! Ovaca za sisanje uvjek ima pa tako se zalete kupit skupi el auto kad shvate vracaju se na dobro provereno i usavrseno vozilo a ne da voze skupi elektricni eksperiment. Secer na kraju su sati i sati cekanja na punjenje i vozilo koje nije uvek spremno krenut dalje!!!

    • 6. jun 2021 | 13:38

      Elektro-vozač

      @Roki

      Ja dokazah samo sebi. Dokazi za ostale postoje i bez mog truda. Ne izvrći moje reči, pažljivo ih biram. Da, i električna zagađuju ali višestruko manje ("Cleaner cars from cradle to grave"). Praktičnost i uživanje u vožnji se može videti iz daleko većeg zadovoljstva vlasnika ako ne čitaš obrazloženja. Bezbednost je veća u svakom pogledu (pogledaj statistike udesa, za vatre CRS Automotive istraživanje - 11x ređe vatre nego sa fosilcima). Priuštivija su od fosilnih (Consumer Reports, npr, i mnogi drugi izveštaji, primeni i lokalne razlike za potpun ugođaj). Ne znam zašto sebe svrstavaš u ovce zato što si kupio preskup a loš automobil. Ljudi greše. Važno je da ispraviš grešku. Sa električnim nema čekanja koliko sa tvojim fosilnim. Vidim da to ne razumeš baš najbolje ali doćiće i to vreme kada hoćeš, ne brini.

  • Oldtimer

    5. jun 2021 | 20:39

    2030. ću imati 48 godina. Ako se tada proizvedu poseldnji primerci automobila na benzinski pogon voziću to dok bude htelo da ide i baš me briga za dalje, možda neću ni moći da vozim nakon toga. Buduće generacije očigledno vožnja neće mnogo zanimati.

    • 6. jun 2021 | 01:05

      Elektro-vozač

      @Oldtimer

      Kad budeš imao prilike da probaš, probaj, da vidiš koliko se varaš. Ne moraš nikome da priznaš sem sebi. Dovoljno je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA