≫ 

175 legendarnih klasika godinama je stajalo u napuštenoj hali prekriveno deblim slojem prašine

Svi ili velika većina automobila, otkrivenih u okolini Londona, uskoro će se naći na aukciji, gde se očekuje da će postići prilično dobre cene...

  • 0

Neverovatna kolekcija od 175 klasičnih automobila i jangtajmera nedavno je pronađena u jednoj napuštenoj hali u okolini Londona. Većinu kolekcije čine nemački i britanski klasici iz druge polovine 20. veka.

Tu Mercedes-Benz modeli proizvedeni između pedesetih i devedesetih godina prošlog veka: više primerka modela SL različitih verzija, zatim kultnog W123 u kupe i sedan izvedbi, kao i nekoliko starijih "repaša", modela W110 i W120, ali je jedan raniji primerak G klase i nekoliko W124 modela.

U hali se nalazi i više Volkswagena, uglavnim "buba" i više primeraka kombija različitih generacija od T1 do T3. Od ostalih "Nemaca" tu su i Porsche 911 iz 1974. godine, klasnični BMW 2002 iz sedamdeseti i BMW M5, prve generacije iz osamdesetih, zanim noviji roudster Z3.

Ostatak kolekcije, u nešto manjem broju, čine britanski modeli različitih proizvođača i godište. Tu je više modela roudstera i kupea MG MGB i MGB GT, zatim klasičnih Minija različitih generacija, nakoliko klasičnih Morrisa Minor, zatim kabriolet Triumph Stag, više Rovera, Land Rover i Range Rovera, kao i jedna Bantam BRC - britanska verzija američkog džipa Willys iz perioda Drugog svetskog rata.

U zaboravljenoj kolikciji, prekrivenoj debelim slojem prašine, našlo se i nekoliko "Japanaca", italijanskih i američkih klasika, i dugih modela različith marki. Svi, ili velika većina, pronađenih automobila će se uskoro naći na aukciji, gde se očekuje da postignu prilično dobre cene.

Razlog za takvu pretpostavku je to što je velika većina automobila u prilično dobrom stanju, pa im je nakon brisanja i usisavanja potrebno samo malo "šminkanja", redovan servis i zamena tečnosti.

Prodaja ove kolekcija predstavlja izvrsnu priliku za sve zaljubljenike u klasične automobile, pa kada ih se konačno domognu budući vlasnici mogu i sami da se pobrinu za novu farbu, ukoliko to budu želeli.

Video: Ovaj automobil je san svakog oktanskog ovisnika, a krstari Moskvom: Američka legenda u ruskim rukama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA