≫ 

Apple pravi električnu zver na točkovima? Izgled vozila neodoljivo podseća na konkurenciju

Godinama se spekuliše o izgledu prvog Apple automobila, a snimak sa društvenih mreža potvrđuje da lider u IT oblasti neće odustati od proizvodnje električnih vozila

  • 0
Apple Car Foto: screenshot/twitter.com/Morning Brew

Ljubitelji Apple uređaja znatiželjno čekaju da prvi put ugledaju prototip automobila čija bi proizvodnja, prema najavama iz same kompanije, neće početi pre 2025. godine.

Inženjeri Apple su rad na električnom vozilu započeli još 2014. godine, pokrenuvši istraživački program pod nazivom "Project Titan". U međuvremenu se pojavila informacija da je Apple zvanično odustao od rada na svom automobilu, želeći da se posveti razvoju softvera za autonomnu vožnju.

Prošlog meseca je postalo jasno da Apple nije odustao od prvobitnih ambicija. Pojavila se informacija da IT gigant pregovara sa tajvanskim proizvođačem poluprovodnika TMSC. Želja za saradnjom motivisana je tehnološkim rešenjima Tajvanaca neophodnim u proizvodnju čipa koji omogućava autonomnu vožnju. Tamošnji mediji izvestili su da su dve kompanije blizu dogovora o saradnji i da će Apple ipak proizvoditi autonomna vozila.

Adut konkurencije kao inspiracija?

Snimak koji se ovih dana pojavio na Internetu upućuje da prvi Apple automobil neodoljivo podseća na Teslin Cybertruck. U Americi se uveliko govori o Apple vozilima koja inkognito krstare ulicama Kalifornije radi testiranja.

Na zvaničnim stranicama kompanije Vanarama koja se bavi lizingom četvorotočkaša objavljen je 3D snimak električnog automobila koji bi trebalo da ponese logo Apple. Reč je o elegantnom belom SUV-u, a prepoznatljiva jabuka krasi rešetke i felne.

Električni automobil prikazan na snimku svojim dizajnom neodoljivo podseća na Tesla Cybertruck. Oštre ivice, jednostavna spoljašnjost, hauba i farovi svojstveni vojnom vozilu čine Cybertruck jedinstvenim i prepoznatljivim u svetu električnih automobila. Fanovi kompanije veruju da će Apple elegantnim rešenjima eksterijera izbeći sličnost sa konkurencijom i osvojiti srca ljubitelja električnih automobila koji ne žele mezimca Ilona Maska u svojoj garaži.

Video: Aeromobil, vozilo za sva godišnja doba: Viktor od štapa i kanapa napravio čudo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA