Kupci se žale: Automobilski div isporučuje vozila bez bitnih dodataka

Većini vozila nedostaju USB utičnice na centralnoj konzoli

  • 0
Da li smo nikad bliže e-vozilima? Foto: Wikimedia Commons/Steve Jurvetson

Nedostatak čipova uzima danak proizvođačima automobila iz celog sveta, te tako ni Tesla nije izuzetak.

Fabrike se zatvaraju, a automobili se isporučuju s ograničenom funkcionalnošću, uz obećanje kupcima da se mogu vratiti kroz neko vreme. I Tesla to čini, mada u nizu slučajeva firma nije obavestila kupce o ograničenoj funkcionalnosti.

Ostaje nejasno koliko je problem raširen, a kompanija je, u međuvremenu, poručila svojim kupcima da nove delove očekuju u decembru, piše HAK Revija. Prema američkoj veb stranici Redit i drugim medijima, firma Ilona Maska od 11. novembra isporučuje automobile bez USB utičnica.

Većini vozila, dodaje se, nedostaju USB utičnice na centralnoj konzoli, druga nemaju punjač za zadnja sedišta, a treći automobili imaju problema s Teslinom podlogom za bežično punjenje mobilnog, jer ni ona ne radi.

Iz Tesle su odbili da javno komentarišu, ali novi kupci koji su se žalili - rekli su da Maskova kompanija kao razlog navodi globalni nedostatak čipova. Iz Tesle kažu da će novi kupci u narednim nedeljama moći da ugovore servisni termin, kako bi utičnice koje nedostaju besplatno instalirali u vozila.

Video: Zver iz Monaka je poslastica za ljubitelje brzine i struje: Motor brži od aviona

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA