≫ 

Proizveden poslednji američki Volkswagen Passat

Za utehu, tu je Passat Variant, koji je još uvek dostupan.

  • 10

Poslednji Volkswagen Passat je napustio fabrička vrata u Čatanugi u Tenesiju (SAD), a električni ID.4 će uskoro zauzeti njegovo mesto na proizvodnoj traci.

Volkswagen Passat je u prodaji u Sjedinjenim Državama od 1974. godine. Prvo izdanje ovog modela je ponuđeno pod imenom Dasher, dok se drugo na američkom tržištu pojavilo kao Quantum. Tek debitujući 1990. godine, treća generacija je zvanično prodavana pod svojim pravim “imenom”.

Još jedan iskorak se dogodio 2011. godine kada je predstavljena sedma generacija Passata i ujedno prva koja je proizvedena lokalno u pomenutoj fabrici u Čatanugi, a ne uvezena iz Evrope. Novi model, u poređenju s evropskim kolegom, nije se razlikovao samo izgledom, stvoren je i na drugoj platformi i imao je duže međuosovinsko rastojanje.

Ukupno je tokom 48 godina prisutnosti na američkom tržištu prodato preko 1,8 miliona primeraka, od čega je gotovo 800.000 automobila proizvedenih u SAD-u, prenosi Autoblog.

Već dugo je jasno da i evropski kupci menjaju svoje navike kupovine, a automobili srednje klase gube konkurenciju s SUV-ovima i crossoverima. Zbog toga je Passat limuzina nedavno i nestala iz Volkswagenove ponude.

Za utehu, tu je Passat Variant, koji je još uvek dostupan.

Video: Batine zagarantovane: U pojedinim delovima Balkana Golf dvojka i majka se ne vređaju

(Telegraf.rs/Autoblog.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    27. januar 2022 | 23:18

    Za duze voznje smece obicno.

  • Mix

    27. januar 2022 | 16:25

    Najbolji!

  • Lolo

    28. januar 2022 | 16:13

    Kako kaze Piroski, Pasat najbolje auto na svetu po skoro svim parametrima koi postoje , slusajuci taksiste a oni su jak faktor u proceni kvaliteta, udobnosti, pouzdanosti, mislim da je u pravu. Jos malo da skupim i kupujem 6-ticu, ili daj boze 7-icu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA