≫ 

Da li je ovo dokaz da je Tesla najbezbedniji auto na svetu? Survao se sa litice, cela porodica preživela

Zvaničnici su rekli da je oštećenje automobila pokazalo da se vozilo nekoliko puta prevrnulo na stenama pre nego što je sletelo na točkove

  • 12

Muškarac (41) uhapšen je u utorak nakon što se namerno survao automobilom marke Tesla niz liticu u Kaliforniji, sa visine od 100 metara, dok je sa njim bila i njegova porodica.

Sva četiri putnika, vozač Darmeš Arvind Patel (41), njegova supruga (41) i njihovo dvoje dece od devet i četiri godine, preživela su nesreću u ponedeljak nakon što je automobil pao ispod puta na kome se nalazio, na kamenitu plažu poznatu kao Đavolji tobogan, oko 30 kilometara južno od San Franciska.

Spasioci su se spustili niz liticu i, dok su pregledavali olupinu, zatekli su putnike koji su, čudesno, bili pri svesti i koji su se pomerali unutar zgužvanog automobila. Oni su izvučeni iz automobila pomoću užadi.

Nedavno smo pisali da su Tesla i Kinezi "isterali" tradicionalne evropske prvake sa liste najbezbednijih vozila.

Ono što je interesantno je da su ljudi u komentarima, ali i drugde na internetu, izrazili skepticizam da je Tesla zaista jedan od najbezbednijih vozila, a ova situacija može da bude dokaz da je zasluženo na prvom mestu.

Bezbednost automobila je uglavom bilo područje u kojima su vladali Mercedes-Benz i Volvo. Nemački autoklub (ADAC) je analizirao statistiku s Euro NCAP-ovih crast testiranja i testiranja sistema aktivne bezbednosti i zaključio da se situacija dramatično menja.

"U 2022. godini Mercedes i Volvo neće deliti pobednički podijum za najbezbednije automobile, već dva modela Tesle i Lexusa", objavljeno je.

Čini se da Teslina strategija prikupljanja velike količine stvarnih podataka o nesrećama deluje.

Nije samo prelazak na elektromobilnost i napad novih robnih marki ono što trenutno stavlja pod pritisak etablirane premium proizvođače, već i visoka sposobnost prilagođavanja konkurencije kada je u pitanju bezbednost.

To se posebno odnosi na pridošlice iz Kine, koji su verovatno poučeni ranijim greškama, nparavili veliki iskorak, a sada su se neki zasluženo našli među prvih deset.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    4. januar 2023 | 20:51

    Tesla auto, krš ko i svaki drugi, samo su ovi imali ludu sreću ! ! !

  • Mare

    4. januar 2023 | 16:53

    Ma super je auto nema sta,nego jedino zimi moras da na svakih 50 kilometara stajati da dopunis bateriju,jer se na hladnoci nenormalno prazni.Mozda sa 500 milijardi dolara imas najvise para,sto ne znaci da imas najvise znanja.

  • Sreca narode

    4. januar 2023 | 17:08

    Sreca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA