Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi rekord: 15 miliona dolara za registarsku tablicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prethodni rekord za najskuplju registarsku oznaku je postavljen 2008. godine kada je oznaka s brojem "1" prodata za 14,2 miliona dolara

  • 0
aukcija Foto: Pixabay

U Dubaiju je prošle nedelje održana aukcija na kojoj je prodata registarska oznaka za rekordan iznos.

Reč je o registarskoj oznaci s brojem "7" za koju je kupac izdvojio čak 15 miliona dolara. Aukcija je održana u organizaciji kuće Emirates Auctions, koja je specijalizovana za prodaju automobila i registarskih oznaka.

Prethodni rekord za najskuplju registarsku oznaku je postavljen 2008. godine kada je oznaka s brojem "1" prodata za 14,2 miliona dolara.

Kako navodi Klix, sredstva će biti donirana dobrotvornoj organizaciji 1 Billion Meals Endowment koju je osnovao šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vladar Dubaija, kako bi omogućio hranu zajednicama širom sveta kojima je potrebna.

Druge zemlje takođe prodaju "specijalne" registarske oznake. Ranije ove godine je u Hong Kongu prodata oznaka sa slovom "R" za 3,25 miliona dolara. Pre toga je oznaka sa slovom "W" kupljena za 3,3 miliona dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA