Vreme čitanja: oko 1 min.

Amerikanac ukrao Porsche 930 Turbo iz muzeja i registrovao ga s lažnim dokumentima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ono što je ovu krađu učinilo još neobičnijom jeste činjenica da su zaposleni muzeja na neki način nehotice olakšali posao lopovu, ostavivši ključeve u automobilu

  • 1
Porsche 930 Turbo Foto: Red Sneakers Photography / Shutterstock.com

Kada je reč o neobičnim krađama, nedavni incident u muzeju Sarasota Classic Car Museum definitivno se ističe. Amerikanac po imenu Danijel Bojs uzeo je priliku da se dočepa retkog automobila - Porschea 930 Turbo iz 1977. godine, premestivši čak sedam drugih automobila kako bi stigao do željenog modela.

Ono što je ovu krađu učinilo još neobičnijom jeste činjenica da su zaposleni muzeja na neki način nehotice olakšali posao lopovu, ostavivši ključeve u automobilu.

Policija je stigla u muzej iste večeri nakon što se oglasio alarm, ali nije uočila ništa neobično. Međutim, usledio je i drugi poziv, a tada su policajci pronašli tragove obijanja na vratima te su uočili da jedan automobil nedostaje, kako navodi Klix.ba.

Nekoliko dana kasnije je muzej dobio dojavu da je Bojs uočen u Porscheu u jednom skladištu. Istragom je ustanovljeno da je 36-godišnji muškarac registrovao braon Porsche na kompaniju Triton Engineering koristeći broj šasije drugog primerka modela 911 koji je uništen pre 23 godine i prodat otpadu u Kaliforniji.

Utvrđeno je da su račun o prodaji, dokument o registraciji u Mejnu, pismo o verifikaciji brojača kilometara i drugi dokumenti korišćeni za registraciju Porschea lažni te da je Bojs umešan u prevaru. On je uhapšen nakon što se nije pojavio posle optužbe za krađu, a kada je policija dobila nalog za proveru njegovog mobilnog, otkrivena je fotografija ukradenog automobila, kao i kod te broj skladišne jedinice. Tako su policijski službenici na kraju uspeli da pronađu automobil.

Bojs se trenutno nalazi u zatvoru dok policija obavlja istragu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA