Vreme čitanja: oko 1 min.

BMW povlači najskuplji model sa američkog tržišta zbog problema sa brisačima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povod opoziva je problem sa brisačima vetrobrana, koji mogu da prestanu da rade tokom loših vremenskih uslova. Ukupno je pogođeno 3820 automobila, uključujući i model i7

  • 2
Kina sajam automobila, China Auto Show Foto: Tanjug/AP

Prestižni i najskuplji BMW model, nova serija 7, doživljava svoj prvi veći opoziv na američkom tržištu. Opoziv je pokrenut nakon interne istrage koju je sproveo BMW, a koja je otkrila probleme u materijalu poluge brisača vetrobrana. Naime, promena u tvrdoći materijala može dovesti do toga da spoj između poluge i osovine motora brisača postepeno popušta, što može značiti i potpuni prestanak rada brisača u slučaju jačih padavina.

Index.hr je preneo izjavu kompanije koja navodi da će efikasnost brisača opasti tokom jačeg pljuska ili snežnih padavina. BMW je svoje dilere obavestio o opozivu 20. septembra, dok će vlasnici biti obavešteni počev od 10. novembra ove godine. Ukoliko se otkriju problemi, dileri će zameniti deo bez dodatnih troškova za vlasnike.

Ukupno je obuhvaćeno 3.820 automobila novog modela serije 7, uključujući i električnu verziju i7. Američka Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja (NHTSA) je potvrdila problem na 3.569 primeraka modela 740i i 760i xDrive, kao i na 251 primerku modela i7 xDrive 60. Svi ovi automobili su proizvedeni u periodu od 13. oktobra 2022. do 16. januara 2023. godine.

Ovaj incident dolazi kao udarac za nemačkog proizvođača automobila, posebno jer se radi o njihovom najprestižnijem i najskupljem modelu. Ako problemi ne budu brzo rešeni, BMW bi mogao da se suoči sa reputacionim rizicima koji bi mogli da utiču na prodaju i poverenje potrošača, ne samo u Sjedinjenim Državama, već i na globalnom tržištu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V8

    4. oktobar 2023 | 10:55

    Dajte ga meni,vozicu bez brisaci..

  • Pirko

    4. oktobar 2023 | 15:09

    Kada ne pada kiša, brisači nisu ni potrebni... Ako im je premijum model i to je najskuplji u problemu, kavi li su in tek ostali ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA