Vreme čitanja: oko 1 min.

Radar snimio brzinu od 696 km/h: Policiji ništa nije bilo sumnjivo

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon što su prestupniku "oprostili'' uobičajenu toleranciju koja važi u Belgiji, konačna brzina je iznosila 654 km/h, odnosno Astra je u jednoj sekundi prelazila čak 193 metra

  • 8
Opel Astra

Ponekad se zaista moramo zapitati u kakvom svetu živimo. Naime - kako piše Auto Zeitung - automatizovani radar s kamerom postavljen u belgijskoj pokrajini Quiévrain fotografisao je automobil koji je navodno vozio brzinom od 696 km/h.

Zna se čak i vrsta automobila, a to je Opel Astra. Nakon što su prestupniku "oprostili'' uobičajenu toleranciju koja važi u Belgiji, konačna brzina je iznosila 654 km/h, odnosno Astra je u jednoj sekundi prelazila čak 193 metra. I to u zoni gde je ograničenje brzine 50 km/h, prenosi Index.hr.

Međutim, policiji to uopšte nije bilo sumnjivo pa su vlasniku Astre - očigledno najbržeg automobila u istoriji Opela - hladnokrvno poslali kaznu u iznosu od 6597 evra. Nije poznato da li se vozač žalio na ovu kaznu, ali ne bismo se čudili da je duga ruka pravde presudila da mašina ne može da pogreši i da je vozač Astre verovatno uspeo da postigne tu brzinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Besna glista🪱

    13. februar 2024 | 13:33

    Zar stvarno ima budala koji veruju da automobil može da ide putem brzinom kojom leti moderan putnički avion?

  • M48

    13. februar 2024 | 14:08

    Jel ovo neka šala? Kakva je ta Astra koje ide autoputem brzinom vojnog lovca?!

  • Darosava

    13. februar 2024 | 13:44

    Živimo u vreme interneta i Gugla gde se može naći naučno fantastične priče u koje zarobljeni globalnom industrijom plazme veruju bez pogovora. Ovo prevazilazi i tu fantaziju i ulazi u sferu crtanog filma. Avioni DC-9 ili DC-10 popularne Karavele letele su brzinom od oko 700 km. na sat. Pa ova Astra brža bre i od bivše "Plave ptice" koja je na jezeru vozila oko 570 km. dok se nije prevrnula u vazduhu i raspala i ubila vozača. Sama konstrukcija i specifični materijal kao i dužina pravca saobraćajnica i raketni motor su potrebni za nešto ovako. Merač brzine bi se pokvario i zaledio na ovom broju. Na kraju ni veštačka inteligencija neće poverovati ovoj vesti. Pa na ovolikoj brzini ne postoji niko i ništa da to registruje. Vidite li vi vetar!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA